Evenwichtig duel tussen DIO’30 en SV Schalkhaar eindigt in gelijkspel

Voor aanvang van de wedstrijd werd op aangrijpende wijze stilgestaan bij het recente overlijden van Peter Smit, een enthousiaste en zeer betrokken supporter en lid van de harde kern van DIO’30. De indrukwekkende ceremonie, doordrenkt met warme woorden van technisch manager Richard Nass, werd afgesloten met een respectvolle minuut stilte, bijgewoond door zowel familieleden als de gehele DIO’30-familie.

De aftrap werd gevolgd door een ongelukkige wending voor DIO’30, aangezien rechterverdediger Nathan Zaaijer tijdens de warming-up moest afhaken vanwege een liesblessure. Zijn positie werd overgenomen door Julian de Bie, normaal gesproken actief als aanvallende middenvelder.

In de eerste helft domineerde SV Schalkhaar met technisch verfijnd voetbal. Milan te Riele bracht hen verdiend op voorsprong met een rebound in de 21e minuut. Het ijzersterke centrale verdedigingsduo Tijmen van Doorn en Tobias Vonk voorkwam verdere schade voor de Drutenaren. Opvallend was dat de Schalkhaar-doelman pas in de 32e minuut echt in actie hoefde te komen.

Het tij keerde in de 38e minuut, toen een Schalkhaar-aanvaller na een opstootje met rood het veld moest verlaten, een beslissing die door scheidsrechter van Leeuwen terecht werd bevonden. Bram Oosterbroek, betrokken bij het incident, kreeg eveneens terecht geel voorgeschoteld. Na deze situatie gooide DIO’30 alle schroom van zich af en zocht volop de aanval, maar de rust brak aan met een 0-1 stand.

Na de rust veranderden de rollen volledig. Een sterk aanvallend DIO’30, aangevoerd door de uitblinkende Jesper Kaaks, benutte de overtalsituatie optimaal. Het aanvallende spel resulteerde in tal van hachelijke momenten voor het doel van SV Schalkhaar, die stand wist te houden tot de 57e minuut toen Tijmen van Doorn uit een hoekschop met het hoofd de verdiende gelijkmaker scoorde.

Na de gelijkmaker bleef DIO’30 initiatief tonen, maar het geluk ontbrak. Daarnaast moesten de Drutenaren alert blijven voor sporadische aanvallen van SV Schalkhaar. Trainer Bas Hendriks bracht in de 72e minuut Kay van Koolwijk voor Coen Barten en in de 78e minuut Fahim Awad voor Giovanni Leidelmeyer. Ondanks verhoogde druk op het Schalkhaar-doel bleven doelpunten uit, en de scheidsrechter beëindigde de wedstrijd in de 100e minuut met een 1-1 stand.

Ondanks het trieste verlies van Peter Smit, waar met diep respect bij werd stilgestaan, eindigde de wedstrijd tegen een sterke tegenstander met een redelijk positief sentiment voor DIO’30. De volgende uitdaging staat gepland op 19 november in Gaanderen tegen VVG25. Hopelijk kan de opgaande lijn worden voortgezet.