DIO30 slipt en varsseveld vliegt: een sportieve tegenvaller voor Druten

Voorafgaand aan deze wedstrijd was het duidelijk dat DIO30 een lastige opgave te wachten stond, gezien de stand op de ranglijst van beide teams. Trainer Bas Hendrikx besloot om tegen de koploper een relatief aanvallend concept te hanteren, maar dit bleek uiteindelijk niet te werken. Zijn tactische keuzes riepen vragen op, zoals het ongebruikelijke gebruik van Tobias Vonk als rechterverdediger en het late inbrengen van Bram Oosterbroek bij een al kansloze achterstand van 4-0. Bovendien had DIO30 pech doordat Coen Barten vanwege een blessure niet kon spelen, hoewel zelfs zijn aanwezigheid waarschijnlijk niet het tij had kunnen keren.

Varsseveld begon overtuigend aan de wedstrijd en zette de verdediging van DIO30 meteen onder druk. De thuisploeg creƫerde in de eerste tien minuten al een handvol grote kansen, maar slaagde er niet in om deze te benutten. Het gebrek aan snelheid en inzicht in het spel was duidelijk zichtbaar bij de Drutenaren, die werden overtroefd door de vlotte combinaties van Varsseveld. Het was dan ook verdiend dat Varsseveld in de 23e minuut de score opende met een verbluffend afstandsschot van minstens 50 meter dat doelman Gijs Lamers verraste.

Enkele minuten later verdubbelde de thuisploeg hun voorsprong tot 2-0, nadat de verdediging van DIO30 niet adequaat reageerde op een hoekschop. Het Drutense team had weinig in te brengen, en pas in de 44e minuut kwamen ze met hun eerste gerichte aanval, die helaas niet tot een doelpunt leidde. In de daaropvolgende tegenaanval was de verdediging opnieuw niet scherp, waardoor Varsseveld een 3-0 voorsprong kon nemen.

In de tweede helft toonde DIO30 meer aanvallende intenties, en in de 47e minuut leek het erop dat ze zouden scoren toen Dani Bloemberg een uitstekende voorzet fraai inkopte. Echter, de doelman van Varsseveld voorkwam met een schitterende reflex een tegendoelpunt. De hoop op een comeback werd de grond ingeboord in de 52e minuut, toen Dilhan Sahan een fout maakte door verkeerd terug te spelen op Gijs Lamers. De aanvaller van Varsseveld profiteerde van dit cadeautje en bracht de score op 4-0.

Varsseveld gaf geen gas terug en bleef met vloeiende combinaties de aanval zoeken. In de 60e minuut scoorden ze gemakkelijk uit een hoekschop, waardoor de voorsprong groeide naar 5-0. Enkele minuten later kwam de 6-0 op het scorebord toen Gijs Lamers een afstandsschot niet onder controle kreeg, waardoor de spits van Varsseveld kon profiteren. In de slotminuten liep Varsseveld uit naar 7-0 en uiteindelijk zelfs 8-0, profiterend van de zwakheden in het collectief van DIO30.

Deze wedstrijd was een absolute sportieve dieptepunt voor DIO30. In het vorige seizoen wisten ze met bijna dezelfde selectie dankzij een geweldige eindspurt in de 2e klasse te blijven. Het is duidelijk dat er verbeteringen nodig zijn, anders zal dit seizoen een kansloze missie worden en dreigt degradatie naar de 3e klasse. Volgende week zondag, 5 november, staat er weer een uitdagende tegenstander op het programma, namelijk het Nijmeegse Trekvogels, dat in de subtop vertoeft. Hopelijk kan DIO30 dan een sportief herstel laten zien.