Spannend gelijkspel tussen DIO’30 en Columbia: Drutenaren verdienen meer

Ondanks blessures had Columbia een zwakke seizoenstart met twee verliespartijen en een 0-11 doelsaldo. DIO’30 had ook geen sterke voorbereiding. Het herstel voor Drutenaren in Apeldoorn was onzeker.

DIO’30, met doelman Gijs Lamers terug, begon goed maar creëerde geen kansen. Columbia gebruikte de lange bal, maar DIO’30-defensie onder leiding van Jesper Kaaks was solide. In de 25e minuut scoorde Columbia tegen de verhouding in. DIO’30 bleef sterker maar kon niet scoren. De ruststand was in het voordeel van Columbia.

In de tweede helft domineerde DIO’30 maar miste een spits. Ondanks kansen bleef het gelijk. In de 60e minuut miste DIO’30 een penalty, maar Awad scoorde even later met het hoofd. Een zuiver doelpunt van Oosterbroek werd onterecht afgekeurd. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

DIO’30 verdiende meer, maar toonde goed spel en werklust. Volgende zondag speelt DIO’30 tegen Markelo, dat een zwakke start kende. DIO’30 moet de punten thuis kunnen houden.