Leones wint eerste derby dit seizoen overtuigend

In de 2e klasse is dit seizoen de derby van Maas en Waal tussen Leones en DIO’30 weer in ere hersteld. Doordat beide teams elkaar ook al in de bekerpoule treffen staat de derby dus driemaal op het menu. Maar de eerste gang is nooit een echte derby gewonnen omdat Leones heerste en met 4-1 overtuigend won. Nu waren de temperaturen ook noet van dien aard om een derbysfeer te laten ontstaan al hadden supporters van Leones wel gezorgd voor geel/zwarte rook fakkels.

De eerste 20 minuten ging het nog aardig gelijk op. Zowel Leones als DIO’30 kregen een goede mogelijkheid de score te openen. Na een kleine 20 minuten leek Leones het tempo, zeker zonder bal, te verhogen waardoor het DIO’30 niet meer lukte om goed op te bouwen omdat de Leeuwenaren goed druk zetten naar voren en telkens snel in balbezit kwamen. Nadat Haitam Chibane na een goede aanval de bal op de paal schoot en even later oog in oog met de doelman, de bal niet voorbij de doelman kreeg, was het Job Gielen die uit een hoekschop raak kopte. Hierna ging het snel en werd DIO’30 een soort van overrompeld. Haitam Chibane slalomde voorbij een aantal tegenstanders en liet ook de doelman kansloos. Diezelfde Haitam Chibane wist ook de 3-0 te scoren door een scherpe voorzet vanaf rechts door Daniël van Leest bij de 2e paal binnen te tikken. Furkan Aksoy miste nog voor rust een grote kans op de 4-0.

In de 2e helft liet Leones de teugels enigszins vieren en dat gaf DIO’30 de mogelijkheid iets meer in balbezit te zijn dan voor de rust. Maar tot kansen leidde dat niet. Na een kwartier in de 2e helft wist Furkan Aksoy de 4-0 te scoren na goed voorbereidend werk van Tom Bello. Langzaam leek de dadendrang bij Leones weg te zakken, mede door de hoge temperaturen en DIO’30 wist nu enkele malen gevaarlijk in de buurt van het doel van Jules Feelders te komen en dat leidde zelfs tot de 4-1. Maar verder liet Leones het niet komen en na 90 minuten in de hitte te hebben gespeeld kon Leones de poule winst in de beker alvast op de naam schrijven met 2 gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van 12 voor en 3 tegen.

Tot de start van de competitie op 24 september thuis tegen DCS uit Zevenaar speelt Leones op dinsdag 12 september nog een oefenwedstrijd thuis tegen RKTVC, aanvang 20.00 uur. Dan zal de nieuwe trainer John Laponder de puzzel gelegd moeten hebben om de competitie te kunnen starten.