Brons Laura Smulders bij wereldbeker BMX in Turkije

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Laura Smulders (29) uit Horssen heeft de derde plaats gepakt bij de derde wereldbekerwedstrijd BMX in het Turkse Sakarya. In de laatste meters wist Smulders haar concurrente, de Canadese Molly Simpson, nog te passeren en uiteindelijk met 0,007 seconden brons te pakken.

Olympisch kampioene Bethany Shriever was net als bij de eerste ronde in Sakarya de sterkste. De Britse ging van start tot finish aan kop. De Amerikaanse Alise Willoughby reed naar zilver.

Sleutelbeenblessure

Op de eerste dag in Sakarya, de opening van het seizoen, eindigde Smulders – die 27 wereldbekerwedstrijden heeft gewonnen – als zesde.

Haar zus Merel (25), tegenwoordig in Nijmegen wonend en studerend, miste na een sleutelbeenblessure wedstrijdritme. Op de eerste dag was de halve finale het eindstation, op de tweede dag kwam ze niet verder dan de kwartfinale.

Papendal

In totaal zijn er tien rondes voor de wereldbeker, verspreid over Turkije, Nederland, Frankrijk en Argentinië.

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni worden de derde en vierde ronde van deze strijd gereden; dit is voor de Smulders-zusjes voor eigen publiek, omdat de wereldbeker dan op Papendal wordt gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen