MO15-1 DIO’30 kampioen

Spannend was het voor deze dag niet, want als je ongeslagen bent na 11 wedstrijden, mag je jezelf al kampioen noemen.

De nummer 2 had vorige ronde ook nog eens punten laten liggen. Maar dat wil niet zeggen dat deze fanatieke meiden tevreden zouden zijn met minder dan 3 punten. De wedstrijd pakte iets anders uit, dan verwacht.. In de eerste helft werden kansen gecreëerd maar niet beloond. In de rust gingen alle ouders in een kring rond het veld staan met vlaggen, om te laten zien dat ze achter de meiden staan.

Er werd door beide teams fanatieker gespeeld. Dit leverde een (onterechte) penalty voor de Bataven op; 1-0. Niet lang daarna kwam het gelijkspel, gelukkig. In de resterende 10 minuten  werd er alles aangedaan om de wedstrijd naar 1 kant te trekken, maar de scheidsrechter floot af.

Tijd voor een welverdiend feestje voor Jada, Tes, Guusje, Saar, Lisa, Zoë, Diede, Norah, Jolie, Liz, Pien en Daantje , vaste invallers Anouk en Bregje en onder leiding van Emma, Micha en Etienne.

De speelsters liepen door een erehaag van ouders met stadionfakkels naar de party-bus. Deze bracht hen vanaf Gendt naar DIO. Met een extra rondje door de dorpen Afferden, Puiflijk en Druten, waar opa’s en oma’s, ouders en alle andere fans de kampioenen konden toejuichen.