DIO’30 lijdt onnodige nederlaag tegen Varsseveld

Zondag 23 april stond het thuisduel tegen Varsseveld op het programma. Vooraf was duidelijk dat bij winst DIO’30 een flinke stap richting klassebehoud zou kunnen maken.

Gehavende equipe

Aanvoerder Jesper Kaaks was afwezig en Bram Oosterbroek moest in de warming-up afhaken. Lars van Mil ontbrak wegens een schorsing. Ook Tobias Vonk kampt nog steeds met blessures. Dani Bloemberg daarentegen was na een lange periode weer beschikbaar. Hij begon evenals Giovanni Leidelmeyer op de bank. Ondanks dat de Drutenaren voortvarend van start gingen, kwamen zij uiteindelijk van een koude kermis thuis met als resultaat een onnodige 2-3 nederlaag, thuis tegen Varsseveld.

DIO’30 geeft in 1e helft onnodig 2-0 voorsprong weg

De Drutenaren gingen aanvankelijk duidelijk voor de winst en zochten volop de aanval. Het was Fahim Awad die getreuzel in de Achterhoekse verdediging in de 18e minuut resoluut afstrafte en de stand op 1-0 bracht.  Vijf minuten later was het Luc Verhoeven die na een fraaie combinatie vanuit de rechtervleugel de stand op 2-0 wist te brengen. Een florissante voorsprong voor de Drutenaren, die echter nog voor de rust geheel onnodig om zeep werd geholpen. Na vooraf zwak verdedigen werd een overtreding binnen de 16 meter door Varsseveld vanaf de 11 meter bekwaam omgezet tot een doelpunt. Nog leek er niets aan de hand voor een prima spelend DIO’30, totdat in de 44e minuut doelman Gijs Lamers à la Jasper Cillissen volledig in de fout ging. De attente Varsseveld-spits liet zich deze kans niet ontnemen en wist makkelijk de 2-2  te scoren. Een geweldige domper voor de Drutenaren.

Matige voortzetting in de 2e helft

In de 2e helft konden beide ploegen speltechnisch geen potten breken. De DIO’30-formatie maakte een aangeslagen indruk. De Varsseveldse verdediging bleef bij aanvallen van DIO’30 makkelijk overeind. Positief aan Drutense kant was het inbrengen van Dani Bloemberg voor Francis Nijhof. Aan het spelbeeld veranderde echter niets. Het was Varsseveld dat bij uitvallen voor gevaar bleef zorgen. Het was dan ook niet onverdiend dat na een flitsende counter Varsseveld nog wat zout in de Drutense wond wist te strooien door in de 80e minuut de 2-3 te scoren. Het inbrengen van jeugdtalent Kaj van Koolwijk in de 82e minuut voor Nick Schierboom veranderde helaas niets meer aan het spelbeeld. Wel had Dani Bloemberg in de slotminuten nog bijna de 3-3 op zijn schoen, doch zijn inzet ging net over het Varsseveldse doel.

Eindstand DIO’30-Varsseveld 2-3

Bijzonder jammer deze onnodige nederlaag van DIO’30, dat bij winst aansluiting had kunnen vinden bij de middenmoot. Een geluk bij een ongeluk is dat de directe concurrenten allen verloren. Volgende week zondag volgt het uitduel tegen mede-staartploeg Beuningse Boys, waarvan thuis na een zwak optreden met 0-3 werd verloren. Een kraker van jewelste wordt dat. Feit blijft dat de statistieken aangeven dat DIO’30 in de uitduels beter uit de verf komt. Belangrijk daarnaast is in Beuningen de ondersteuning van een Drutens supportersfront.

Karakteristieken

Opstelling DIO’30:   Gijs Lamers, Sam Ariens, Dries Belaraj, Nick Schierboom (82e min. Kay van Koolwijk), Tijmen van Doorn, Francis Nijhof (73e min. Dani Bloemberg), Luc van Hoeve, Coen Barten, Fahim Awad, Julian de Bie (62e min. Giovanni Leidelmeyer), Luc Verhoeven.