Sterk DIO’30 wint uit in Zevenaar met 0-1 van DCS

Een deze middag goed spelend DIO’30 boekte een verdiende 0-1 zege op DCS. Verdedigend hadden de Drutenaren met een ijzersterk keepende Gijs Lamers de zaken goed op orde. Een domper was het ontbreken van Tobias Vonk wegens een blessure. Dries Belaray was weer hersteld en hij speelde een prima wedstrijd.

Initiatief bij DIO’30

Het initiatief lag in de beginfase bij DIO’30 dat in de 12e minuut na goed voorbereidend werk van de linkerflank een grote kans kreeg op een doelpunt. Bram Oosterbroek kon net niet doeltreffend uithalen. Het spel golfde daarna op en neer. De Drutenaren kwamen goed weg toen in de 35e minuut een kopbal van DCS buiten bereik van Gijs Lamers de doellat trof. De uitvallen van DIO’30 bleven gevaarlijk, maar gescoord werd er in de 1e helft niet meer.

Rode kaart

In de 2e helft bleven de counters van DIO’30 voor dreiging  zorgen. De DCS-grensrechter speelde een nogal opvallende rol. Menige aanval werd afgevlagd. DIO’30 bleef het initiatief houden en wist na een flitsende aanval in de 60e minuut de score te openen. Het was Sam Ariens die van 20 meter diagonaal fraai uithaalde en de stand op 0-1 bracht. De wedstrijd ontaardde daarna nogal eens in hard spel. Na een ogenschijnlijk onschuldige overtreding kreeg Lars van Mill voor de tweede keer geel en kon met rood het veld verlaten. De druk op het Drutense doel nam toe, maar echte kansen werden niet weggegeven. Dreigde er toch gevaar, dan stond de Drutense defensie paraat. Het spel verhardde nog meer en de leidsman strooide met gele kaarten, tien in totaal: vijf voor DIO’30 en vijf voor DCS. In de laatste fase van de wedstrijd leek DIO’30 de voorsprong uit te breiden naar 0-2, maar ook nu werd afgevlagd voor buitenspel. In de hectische slotminuten hield de DIO’30-defensie het hoofd koel en zodoende wist DIO’30 een noodzakelijke overwinning te behalen.

Ondanks deze overwinning blijven de Drutenaren in de onderste regionen bivakkeren. Het spel en de mentale weerbaarheid van de ploeg geeft echter voldoende perspectief voor een succesvol vervolg. Volgende week zondag 23 april komt middenmoter Varsseveld op bezoek. Zo spelend als vanmiddag moet een goed resultaat mogelijk zijn.