DIO’30 speelt gelijk tegen SDOUC

In een met name in de 2e helft aantrekkelijk duel behaalde DIO’30 een verdienstelijk gelijkspel tegen SDOUC. De Drutenaren tobben nog steeds met blessures in de aanvalslinie. In verdedigend opzicht speelde DIO met het jeugdige centrale duo Tijmen van Doorn en Tobias Vonk een ijzersterke wedstrijd.

Eerste helft

In de 1e helft waren de beide teams speltechnisch aan elkaar gewaagd. Verrassende situaties in het doelgebied deden zich in de eerste 25 minuten niet voor. In de 30e minuut leek DIO’30 de score te openen, maar ten koste van een hoekschop wist de Ulftse defensie een achterstand te voorkomen. Enkele minuten later was het SDOUC dat vanaf links gevaarlijk doorbrak, maar doelman Nick Degen wist met een uitstekende reactie erger te voorkomen. Beide defensies hielden tot aan de rust het doel gesloten.

Standaardsituaties zijn beslissend

In de 2e helft probeerden beide ploegen tot aanvallende acties te komen. Defensief werd echter opnieuw door zowel DIO’30 als SDOUC weinig weggegeven. Het spel golfde op en neer en – hoewel niet hoogstaand – bleef het duel voor de toeschouwers aantrekkelijk. Het was SDOUC dat in de 63e minuut uit een standaardsituatie de score wist te openen. Een vrije trap van zeker 30 meter was doelman Nick Degen in de linkerhoek te machtig en het betekende de 0-1. Dat was een tegenvaller voor de Drutenaren, maar DIO’30 bleef strijden en probeerde onder aanvoering van aanvoerder Jesper Kaaks en de deze middag onverzettelijke Lars van Mil de bakens te verzetten. De niet geheel fitte Giovanni Leidelmeyer kwam in de 72e minuut in het veld voor linkerspits Fahim Awad. De druk nam toe op het Ulftse doel. Het was dan ook verdiend dat Luc Verhoeven in de 78e minuut uit een vrije trap van zeker 40 meter de 1-1 liet aantekenen. Met een merkwaardige curve verdween de bal in de rechterbovenhoek van het doel van SDOUC. Dezelfde Verhoeven had na een flitsende aanval één minuut later de 2-1 op zijn schoen, doch de bal verdween net naast de verkeerde kant van het doel. In de slotfase speelden zich nog enkele hachelijke momenten af in het doelgebied van SDOUC maar gescoord werd er niet meer.

Zondag weer thuis tegen Union

Misschien een tegenvaller deze middag voor DIO’30 maar het gelijkspel was voor beide teams een terechte uitslag. Feit blijft dat ieder puntje in deze fase is meegenomen. DIO’30 blijft vooralsnog in de onderste regionen bivakkeren, maar de karaktervolle ploeg heeft genoeg kwaliteit en perspectief voor handhaving in 2H. Volgende week zondag opnieuw een thuiswedstrijd tegen het technisch vaardige Nijmeegse Union dat vooral op kunstgras goed uit de voeten kan. Uit werd met 3-0 verloren. Met dezelfde mentaliteit en inzet als vanmiddag, plus de ondersteuning van het thuisfront moet een goed resultaat mogelijk zijn.