Zaterdag 11 juli 2015 bij Appelternloop ook speciale jeugdonderdelen

Foto: Actief Maas en Waal

Op zaterdag 11 juli 2015 wordt er in Appeltern de Appelternloop georganiseerd. Scholieren van basisscholen hebben een loopclinic gekregen en gaan ook op deze dag hardlopen bij een van de speciale jeugdonderdelen.

Ook dit jaar wordt er zaterdag a.s. tijdens de Appelternloop een grote deelname verwacht in de speciale jeugdonderdelen van 750 m, 1 en 3 km. De start is om 17.00 uur.

Voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is er de 750 m loop. De 8 tot en met 11 jarigen lopen 1 km. Voor kinderen vanaf 12 t/m 15 jaar is er de 3 km jeugdloop. Dit jaar valt de Appelternloop niet in de schoolvakantie en de organisatie hoopt dan ook dat veel jeugdigen de kans nemen om, voor ze op reis gaan, nog even actief te zijn in Maas en Waal.

Loopclinics voor basisscholen

Op de basisscholen in Appeltern, Altforst en Maasbommel krijgen de kinderen speciale loopclinics om zich voorbereiden op hun deelname. Deze lessen worden verzorgd door de  combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal. Met leuke en kindvriendelijke oefenvormen die passen bij hun leeftijd ervaren ze hoe leuk de loopsport kan zijn. Niet voor iedereen is het mogelijk om de snelste tijd te lopen. Wél is het voor iedereen mogelijk om plezier en tevredenheid te hebben met je eigen prestatie.

Voorinschrijven voor de jeugdlopen van de Appelternloop is niet mogelijk. Inschrijven kan op de dag zelf en is gratis. Zie ook: www.actiefmaasenwaal.nl  en www.komnaardekern.nl

Reacties