FC Lienden wint eerste duel van Kozakken Boys om algeheel kampioenschap Topklasse

Foto: nikontino

Op zaterdag 23 mei 2015 werd in het Brabantse Werkendam de eerste wedstrijd gespeeld om het algeheel kampioenschap voor de Topklasse. De strijd ging tussen zaterdagkampioen Kozakken Boys en de zondagkampioen FC Lienden. De ploeg uit de Betuwe won met 1 – 0.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden zowel trainer Hans van de Haar van FC Lienden als trainer Danny Buijs van Kozakken Boys hun ploeg als underdog bestempeld. “Als wij de titel zouden winnen, is dat een bekroning op een mooi seizoen, maar wij zijn niet favoriet”. Alsof beide trainers dit met elkaar hadden afgesproken.

Daar waar met het wegvallen van Jong FC Twente in de Jupiler League zou er voor de kampioen eventueel een promotieplaats naar de Jupiler League inzitten. Beide verenigingen hebben eerder al laten weten, niet te willen promoveren. Wel willen beide teams volgend seizoen strijden voor promotie naar de nieuw op te richten Landelijke divisie. Deze nieuw op te richten divisie, momenteel nog naamloos, moet een brug zijn voor amateur naar de Jupiler League. Het is de bedoeling, dat teams uit de Topklasse daar gaan spelen, samen met beloftenteams van clubs uit de Eredivisie en Jupiler League.

Tweeluik met Kozakken Boys

Als kampioen van de zaterdag Topklasse had Kozakken Boys geplaatst voor de finale. FC Lienden werd kampioen van de Topklasse zondag. Voor beide teams was het de eerste keer dat ze streden in deze finale. FC Lienden won op 23 mei 2015 de heenwedstrijd door een doelpunt van Loukili in de 73e minuut. Op zaterdag 30 mei is de return in Lienden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen