Nepagenten actief op Franse snelwegen

Foto: Dickelbers

Diverse Franse media maken melding dat er op Franse snelwegen nepagenten actief zijn die toeristen hebben beroofd. Ze zijn vooral actief op snelwegen naar de Middellandse Zee. De nepagenten zijn vooral ’s nachts actief.

Diverse Franse media maken melding van nepagenten die vooral ’s nachts actief zijn op de Franse snelwegen. Momenteel zijn er meldingen binnengekomen vanaf de A7 en de A9. Maar de nepagenten kunnen ook op andere snelwegen actief zijn. Het lijkt er op alsof ze actief zijn op de snelwegen in de richting van de Middellandse Zee.

De nepagenten rijden in burgerauto’s met een blauw zwaailicht en hebben toeristen gesommeerd om op de vluchtstrook van de snelwegen te stoppen. Nadat ze met zaklampen in de auto schenen en vroegen naar de autopapieren, hebben ze toeristen beroofd en er snel vandoor gegaan.

Herkenbare auto’s

De Franse politie meldt dat ze routinecontroles nooit uitvoeren in een burgerauto. Daarnaast dragen zij altijd een uniform en kunnen zij zich altijd legitimeren. Daarnaast zal de politie nooit druk uitoefenen om in de auto of bagage te mogen kijken.

Mocht u op weg zijn naar Frankrijk, wees dan op uw hoede. Mocht u een verdachte auto tegenkomen, of u wordt door een burgerauto met zwaailicht gesommeerd om te stoppen op de vluchtstrook, rijdt dan gewoon door en bel 112. Meldt dan het type van de auto, plus de locatie.

Meer politienieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen