Druten op de kaart dankzij Rijnfietsroute met de Waalvariant

Foto: Public Domain (wikimedia)

De Rijnfietsroute is een fietsroute langs de oorspronkelijke loop van de rivier vanaf de bron in Zwitserland naar de monding in de Noordzee nabij Rotterdam. Tot voor kort was er in Nederland alleen een route langs de Nederrijn en Lek. Door inspanning van de gemeente Druten is er nu ook een Waalvariant.

In tegenstelling tot de rivier de Rijn, komt de fietsroute niet bij Spijk het land binnen, maar bij Millingen aan de Rijn. Vanaf daar gaat de fietsroute richting Arnhem, Oosterbeek en Wageningen. Pas bij Wijk bij Duurstede gaat de route naar het zuiden, om vervolgens de Linge te volgen richting Gorinchem. Door de Biesbosch gaat de fietsroute dan naar Dordrecht, Rotterdam en heeft als eindpunt Hoek van Holland.

Dankzijinspanningen van onder andere de gemeente Druten kent de route straks ook een zuidelijke route in Nederland. In Duitsland is het al normaal dat men kan kiezen uit twee routes. De linker oever of de rechter oever. In Nederland volgt de zuidelijke route de Waal en komt dan langs onder andere Druten.

De Waalvariant splitst zich in Millingen aan de Rijn af en gaat via Nijmegen en Druten naar Zaltbommel. Bij Brakel moet men de pont nemen naar Leerdam om bij Vuren samen te komen met de bestaande route.

Ontwikkeling van de route

De gemeente Druten heeft samen met Landelijke Fietsplatform zich ingespannen voor de Waalroute. Op 13 mei wordt er een feestje gegeven door de gemeente, om deze nieuwe route te openen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen