Maar liefst 8 lintjes in gemeente Druten

Foto: Druten

Op vrijdagochtend 26 april reikte burgemeester Sigrid Sengers 8 Koninklijke onderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in de gemeente Druten. Het bijzondere aan dit jaar was niet alleen het grote aantal lintjes, maar ook de diversiteit van kandidaten uit alle kerkdorpen en leeftijdscategorieën. De nietsvermoedende kandidaten werden benoemd tot lid of ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Sigrid Sengers uitte haar trots op de 8 vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor een bloeiend Druten. Deze mensen symboliseren de vele anderen die bijdragen aan een levendige gemeenschap en een leefbare omgeving.

Hier zijn enkele van de gedecoreerden:

  • Jo van der Velden uit Deest, lid in de Orde van Oranje-Nassau, die decennialang actief was bij verschillende lokale verenigingen en initiatieven.
  • Han Blok uit Horssen, lid in de Orde van Oranje-Nassau, die zijn kennis als bioloog deelde met de samenleving en zich inzette voor natuurbehoud.
  • Bert van Leur uit Puiflijk, lid in de Orde van Oranje-Nassau, die zich al sinds de jaren ’90 inzet voor de zwemvereniging en andere lokale activiteiten.
  • Nelly van Gelder-de Klein uit Deest, lid in de Orde van Oranje-Nassau, die al vele jaren diverse activiteiten organiseert voor senioren en het dorpsleven in Deest.
  • Brian Vrijaldenhoven uit Afferden en Bas Gijsbers uit Afferden, beiden lid in de Orde van Oranje-Nassau, die zich op verschillende manieren hebben ingezet voor hun lokale gemeenschap, van carnavalsverenigingen tot dorpsfeesten.
  • Herman Driessen uit Druten, ridder in de Orde van Oranje-Nassau, die zich als inspirator en bestuurslid heeft ingezet voor diverse culturele en historische activiteiten in de regio.
  • Hanny de Krijger-van Gelder uit Puiflijk, lid in de Orde van Oranje-Nassau, die al bijna twee decennia lang actief is in verschillende rollen voor lokale verenigingen en evenementen, zoals muziekverenigingen en de Sinterklaasintocht.

Alle gedecoreerden hebben op hun eigen manier bijgedragen aan het versterken van de gemeenschap en het verrijken van het lokale leven in Druten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen