DIO’30 lijdt opnieuw bittere nederlaag tegen koploper VVG’25

DRUTEN – Het was een teleurstellende dag voor de Drutenaren, die ondanks hun harde werk op het veld opnieuw geen succes konden behalen. In een spannende strijd tegen koploper VVG’25 begonnen de zaken al snel ongunstig voor DIO’30. Slechts twaalf minuten in de wedstrijd kreeg VVG’25 een penalty toegewezen na een omstreden beslissing, waarbij de schreeuw van de aanvaller meer gewicht leek te hebben dan de daadwerkelijke overtreding. De strafschop werd benut en DIO’30 keek al vroeg tegen een achterstand aan.

Het geluk bleef niet aan de zijde van de Drutenaren, aangezien een vermeende handsbal van een VVG’25-verdediger binnen het strafschopgebied werd weggewuifd door de scheidsrechter, wat DIO’30 de kans op de gelijkmaker kostte. Ondanks hun inspanningen miste DIO’30 de nodige kracht voor een effectieve aanval en ging de rust in met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft probeerde DIO’30 meer aanvallende druk te zetten, waarbij de inzet beloond werd met een wissel die de aanval versterkte. Desondanks slaagde VVG’25 erin om uit een counter de voorsprong te vergroten tot 0-2. DIO’30 bracht vervolgens extra aanvallende spelers in, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden voor het doel van VVG’25. Een late hoop leek te ontstaan toen invaller Bas Jacobs de achterstand verkleinde tot 1-2 met een kopbal uit een corner, maar die hoop werd snel tenietgedaan toen VVG’25 in de laatste minuut opnieuw toesloeg en de wedstrijd afsloot met een eindstand van 1-3.

Voor DIO’30 betekent dit opnieuw een bittere nederlaag, waardoor de dreiging van degradatie naar de 3e klasse steeds reëler wordt. De spelers tonen echter geen gebrek aan inzet en zullen blijven strijden om degradatie te voorkomen. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen DCS in Zevenaar op het programma, waarbij DIO’30 vastberaden zal zijn om een beter resultaat neer te zetten dan het gelijkspel dat ze eerder behaalden in eigen huis.