Groeisaam organiseert Scholenplein voor onderwijspersoneel

Foto: Druten

DRUTEN – Op woensdag 27 maart organiseert Groeisaam primair onderwijs het evenement “Scholenplein” in Druten. Het doel is om leraren en ander onderwijspersoneel kennis te laten maken met de 23 basisscholen die onderdeel zijn van de organisatie in de regio. De uitdagingen van de arbeidsmarkt spelen ook Groeisaam parten. “Met name het vinden van invalkrachten wordt steeds moeilijker.”

Dit is het vijfde jaar dat Groeisaam het “Scholenplein” organiseert, een inloopavond voor leraren, onderwijsassistenten en leraren in opleiding. Tijdens deze bijeenkomst krijgen zij de gelegenheid om kennis te maken met de 23 basisscholen die verbonden zijn aan Groeisaam. Elke school zal vertegenwoordigd zijn om geïnteresseerden te informeren.

Annemiek Breimer, directeur van basisschool De Dromedaris in Beuningen en verbonden aan Groeisaam, benadrukt dat de inloopavond niet alleen gericht is op het aantrekken van extern personeel en leraren in opleiding. “Ook bestaande medewerkers zijn van harte welkom. Het is belangrijk dat mensen binnen Groeisaam op de juiste plek werken. Daarom zullen alle aangesloten basisscholen aanwezig zijn, zodat iedereen vrijblijvend kan ontdekken welke mogelijkheden er zijn binnen onze organisatie.”

Breimer erkent ook dat Groeisaam de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt ervaart. Met name het vinden van vervangers wordt steeds uitdagender. “We merken dit aan het aantal reacties op vacatures. Het wordt steeds lastiger.” Wat betreft het vinden van reguliere leerkrachten zijn de problemen minder nijpend, aldus Breimer, die hoopt dat ongeveer zeventig bezoekers de inloopavond zullen bijwonen.

Het Scholenplein van Groeisaam vindt plaats op woensdag 27 maart van 19.00 tot 21.00 uur in De Bogerd in Druten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen