DIO’30 lijdt opnieuw pijnlijk verlies tegen Markelo: 3-1

In een moeilijke wedstrijd tegen Markelo bleven de Drutenaren opnieuw met lege handen achter. Met enkele sleutelspelers aan de zijlijn begonnen ze al met een achterstand. Jesper Kaaks, Dani Bloemberg en Nick Schierboom waren afwezig, maar Tobias Vonk keerde terug na een blessureperiode. Bram Oosterbroek nam de aanvoerdersband over van Kaaks.

Markelo begon sterk en vastberaden. Al in de eerste minuut werd DIO’30-doelman Gijs Lamers op de proef gesteld, en hoewel hij goed reageerde, kon hij niet voorkomen dat Markelo enkele minuten later de leiding nam. De Drutense verdediging kon niet snel genoeg reageren en incasseerde al vroeg een tegendoelpunt. DIO’30 had in deze fase moeite om grip te krijgen op het fysiek sterke Markelo. Slechts af en toe wist DIO’30 gevaarlijk te worden, waarbij Bas Jacobs bijna scoorde maar werd gestopt door een dappere Markelo-verdediger. In de 20e minuut vergrootte Markelo de voorsprong naar 2-0 met een afstandsschot dat Lamers niet kon tegenhouden. Pas tegen het einde van de eerste helft begon DIO’30 aan te vallen, met verdediger Tijmen van Doorn die een mooie kopbal maakte uit een corner en de aansluitingstreffer scoorde. Echter, een zware overtreding van Bram Oosterbroek resulteerde in een rode kaart, waardoor DIO’30 met tien man verder moest.

Ondanks de numerieke minderheid kwam DIO’30 beter uit de kleedkamer voor de tweede helft, met Francis Nijhof die Bas Jacobs verving. Ze slaagden erin om beter spel te laten zien, maar konden geen doelpunten maken, in tegenstelling tot Markelo, dat in de 60e minuut de voorsprong vergrootte naar 3-1. Hoewel DIO’30 nog kansen kreeg, veranderde de stand niet. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-1 nederlaag voor DIO’30.

Het verlies brengt DIO’30 in een nog moeilijkere positie in de competitie, met degradatie als een reĆ«le dreiging. De volgende wedstrijd tegen koploper Varsseveld belooft opnieuw zwaar te worden, maar de hoop op betere tijden blijft bestaan, met als richtpunt de eerder behaalde overwinning op Leones.