Zorgen in Horssen over mogelijke windmolens bij Wijchen

Foto: Steppinstars via Pixabay

De plannen voor de eventuele bouw van windmolens in Wijchen leiden tot zorgen bij inwoners van de gemeente Druten. Vooral in Horssen wordt de impact van deze plannen gevreesd.

In de komende maanden doet de gemeente Wijchen onderzoek naar geschikte locaties voor de mogelijke plaatsing van windmolens. Deze beslissing kan aanzienlijke gevolgen hebben voor Horssen, zegt fractievoorzitter Nadine Huntink van Dorpslijst Horssen.

Besluitvorming

Bij de zoekgebieden in de gemeente Wijchen komt het gebied tussen Bergharen en Batenburg (tegen de grens met gemeente Druten) als geschikt uit de bus. Dorpslijst Horssen dringt er op aan dat de bewoners van met name De Aspert en de Oostweg in Horssen de kans krijgen om actief deel te nemen aan het besluitvormingsproces in Wijchen. In Wijchen mogen inwoners meepraten, maar niet over de plek waar de turbines eventueel komen.

Om meer duidelijkheid te krijgen over de situatie heeft Huntink schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Druten.

Op de hoogte

De fractie van Huntink wil onder andere weten in hoeverre het Drutens college op de hoogte is van de recente ontwikkelingen en hoe het van plan is om deze te volgen. “Hoe waarborgt het college dat het nauwlettend op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen?”, aldus de vraag van de fractievoorzitter van Dorpslijst Horssen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen