Laagste schadebedrag in tien jaar tijdens oud & nieuw in gemeente Druten

Foto: gemeente Druten

Tijdens de jaarwisseling in de gemeente Druten bedroeg de schade door vernielingen in de openbare ruimte 3.000 euro, het laagste bedrag in de afgelopen tien jaar. De cijfers zijn verstrekt door het college van B&W.

Tijdens inspectierondes kwam naar voren dat tien gemeentelijke objecten zijn opgeblazen, waaronder afvalbakken (4) en verkeersborden (6). Opmerkelijk is dat er geen vernielingen aan openbare gebouwen zijn gemeld. De schade is 30 procent lager dan vorig jaar, volgens de gemeente, die elk geval van vandalisme als onaanvaardbaar beschouwt en daarom aangifte doet.

Ondanks preventieve maatregelen, zoals het afsluiten van afvalbakkenopeningen, blijft de gemeente voorzichtig optimistisch over de afnemende trend van vandalisme tijdens oud & nieuw. Wethouder Ronald Thoonen (openbare ruimte) benadrukt dat hoewel preventieve maatregelen lijken te werken, het niet gegarandeerd is dat deze positieve trend in de komende jaren zal aanhouden.

In veel Nederlandse plaatsen wordt de laatste jaren gepleit voor een vuurwerkverbod als mogelijke afschrikmiddel tegen vandalisme. De discussie over de effectiviteit hiervan, met name bij de (meestal jonge) vandalen, blijft echter onduidelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen