Betoverend Dickens Festijn brengt 19e-eeuws Engeland tot leven in Druten

Foto: Corne de Reuver

Op zondag 10 december 2023 transformeert het historische centrum van Druten in een levendig decor van de 19e-eeuwse Engelse stad tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn. Honderden personages uit de tijdloze werken van de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens komen op magische wijze tot leven, waardoor bezoekers worden meegevoerd naar het roemruchte Victoriaanse tijdperk.

De sfeer is doordrenkt van nostalgie en charme, met straten die bedekt zijn met stro en gevuld met heerlijk geurende kerstbomen. Bezoekers worden ondergedompeld in schilderachtige Dickens-taferelen, indrukwekkende straattheateracts, harmonieuze koren en muziekgroepen, bourgondische horecapunten, nostalgische kinderspelen, een knusse kerstfair, verteltheater, miniconcerten, ambachten, warme chocomelk en gluwein, een stadsomroeper en tal van activiteiten voor zowel jong als oud.

De entree voor dit betoverende evenement bedraagt slechts €4,-, terwijl kinderen onder de 12 jaar gratis toegang krijgen. Een parade vol pracht en praal markeert het begin en einde van het Dickens Festijn, versterkt door zang- en muziekgroepen die de straten vullen met vrolijke melodieën. Alle bezoekers worden van harte uitgenodigd om bij voorkeur gehuld in sfeervolle Dickens-kleding deel te nemen aan de parade.

De ochtendparade start om 11.00 uur bij het Heilig Hartbeeld op de hoek van de Kattenburg en Ambtshuisstraat, en eindigt op indrukwekkende wijze ter hoogte van de hoofdingang aan het begin van de Hogestraat. Later op de dag, om 16.15 uur, wordt de avondparade in gang gezet ter hoogte van de hoofdingang/begin van de Hogestraat, en voert de feestelijke stoet deelnemers mee tot aan de Kiosk op de hoek van de Hogestraat en Markt.

Dompel jezelf onder in de betovering van het Dickens Festijn en laat je meevoeren naar een tijd waarin de geest van kerst nog sterker leek te zijn. Een dag vol verwondering, plezier en festiviteiten wacht op bezoekers van alle leeftijden in het historische hart van Druten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen