Zwak DIO’30 verliest kansloos met 1-5 van promovendus Markelo

DIO’30 beleefde een teleurstellende middag in het thuisduel tegen Markelo, nadat vorige week een gelijkspel tegen Columbia enigszins hoopvol stemde. De verwachtingen waren positief, zowel vanwege de strijdlust van het team als het veelbelovende spel dat in de aanloop naar deze wedstrijd werd getoond. Echter, de supporters werden vanmiddag verrast door een onverwacht pijnlijke nederlaag, waarbij scheidsrechter Reintjes voor enkele discutabele beslissingen zorgde bij de doelpunten van Markelo.

Aanvankelijk leek DIO’30 overtuigend en met goed positiespel uit de startblokken te komen. Toch wist het team geen echte doelkansen te creëren. Na zo’n 20 minuten ebde het initiatief weg en ontstond er een gelijkwaardiger duel, wat de spanning ten goede kwam.

Het werd al snel duidelijk dat de verdediging van DIO’30 niet in topvorm was. Zwak uitverdedigen resulteerde in een noodgedwongen overtreding binnen de 16-meter, wat leidde tot de openingstreffer voor Markelo in de 25e minuut. Doelman Gijs Lamers verrichtte nog een fraaie redding, maar kon de bal niet onder controle houden. Dit gaf de aanvaller van Markelo de kans om, weliswaar met gestrekte benen, de 0-1 te scoren. Ondanks hevige protesten van DIO’30 hield de scheidsrechter vast aan zijn beslissing. Enkele minuten later kwam er weer hoop voor de Drutense formatie, toen Dani Bloemberg een van de weinige succesvolle aanvallen benutte en de stand op 1-1 bracht, wat tevens de ruststand was.

De tweede helft bracht echter een onverwachte wending. In plaats van DIO’30, was het Markelo dat het initiatief nam. DIO’30 kon zich aanvallend nauwelijks meer laten gelden en liet zich te vaak verrassen. Hierdoor was het niet onverdiend dat Markelo in de 60e minuut, opnieuw na zwak verdedigen, de voorsprong vergrootte naar 1-2. Het dieptepunt volgde kort daarop toen een overduidelijke overtreding op Dani Bloemberg onbestraft bleef, en de Markelose aanvaller koelbloedig de 1-3 aantekende. DIO’30 slaagde er niet in om het tij te keren, zelfs niet toen ze in een overtalsituatie verkeerden na twee gele kaarten voor een speler van Markelo.

In de slotfase voegde Markelo nog twee doelpunten toe aan hun totaal, wat de eindstand op 1-5 bracht. Het was een regelrechte debacle voor DIO’30, en het seizoen is nog maar net begonnen. Als het team op deze manier blijft spelen, wacht hen een zwaar seizoen en wordt handhaving in de 2e klasse een lastige opgave. De volgende uitdaging wacht op 29 oktober, wanneer DIO’30 uit speelt tegen Varsseveld. We blijven het team steunen en hopen op een ommekeer in de resultaten.