Feestelijke opening praktijkschool bij Hoppenbrouwers Techniek Afferden

Foto: Jordi Sloots

Op vrijdag 29 september vond de feestelijke opening plaats van de praktijkschool bij Hoppenbrouwers Techniek in Afferden. Deze nieuwe faciliteit heeft als doel om studenten en zij-instromers voor te bereiden op een carrière in de technische sector.

De praktijkschool biedt leerlingen de kans om hands-on ervaring op te doen, voorziet hen van intensieve begeleiding, laat hen volwaardig deel uitmaken van het team en biedt mogelijkheden voor een vast dienstverband. Hiermee wordt ervaring van ervaren technici doorgegeven aan jonge bbl-leerlingen, en draagt Hoppenbrouwers bij aan het bevorderen van de doorstroom binnen de technische sector.

Hoppenbrouwers Techniek in Afferden specialiseert zich voornamelijk in elektrotechnische installaties. Bij de start van het schooljaar 2023-2024 zijn de eerste bbl-leerlingen en zij-instromers begonnen aan hun opleiding binnen deze vestiging. Er is nog voldoende ruimte voor meer leerlingen, met name nu de nieuwe praktijkschool operationeel is.

Tijdens de opening, bijgewoond door verschillende relaties en lokale onderwijsinstellingen, verrichtten wethouders Gérard de Wildt en Ronald Thoonen de officiële openingshandeling. De wethouders benadrukten het belang van dergelijke initiatieven om tekorten in bepaalde beroepsgroepen te verhelpen en prezen ondernemers die in hun personeel investeren. Na de formele opening kregen bezoekers de gelegenheid om een aantal projecten digitaal te verkennen via een VR-ervaring. Voor meer informatie over de praktijkschool kunt u contact opnemen via 0487-58 51 00 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen