€ 210 miljoen extra voor isolatie en warmtepompen

Foto:

Het budget van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is om het grote aantal aanvragen op 23 september tussentijds verhoogd met € 210 miljoen. Daarmee is er dit jaar in totaal € 560 miljoen beschikbaar voor isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers, aansluitingen op een warmtenet en elektrische kookvoorzieningen. Het aantal aanvragen is dit jaar fors hoger dan werd verwacht, vooral bij particuliere huiseigenaren.

De ISDE-subsidie is jaarlijks beschikbaar en loopt door tot 2030. Zowel huiseigenaren als bedrijven kunnen de subsidie aanvragen. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatiemaatregel en de energieprestatie daarvan.

Persoonlijk adviesgesprek

Wil je meer weten over het besparen of duurzaam opwekken van energie? Dan kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Druten. Het Energieloket adviseert inwoners onder andere over het verduurzamen en isoleren van de woning en geeft energiebespaartips. Ook informeert het loket geïnteresseerden over het opwekken van energie met zonnepanelen of over wat nodig is om van het gas af te gaan. Voor sommige energiebesparende maatregelen is het mogelijk een subsidie of lening aan te vragen. Ook daarin kunnen de adviseurs van het Energieloket ondersteuning bieden.

Voor een persoonlijk adviesgesprek met het Energieloket kunt u terecht in het gemeentehuis op de maandagochtend van 9.00 tot 12.30 uur in het gemeentehuis te Druten; alleen op afspraak. Een afspraak maakt u door te bellen met de receptie van het gemeentehuis op 088 432 7000. Heuvel 1, 6651 DA Druten, [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen