Subsidie ondersteuning bij energie besparen voor ondernemers

Foto: Druten

De gemeente Druten heeft vanaf 8 november een subsidie speciaal voor ondernemers die energie willen besparen. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor advies op maat via het Regionaal Expertiseteam Energie (REE) en voor de uitvoering van dit advies. Een ondernemer kan maximaal €1.000,- krijgen voor advies op maat. En maximaal €1.000,- voor de ondersteuning bij het uitvoeren van de maatregelen.

Wethouder Thoonen: “De energietransitie doen we samen met de ondernemers. Wij helpen de ondernemers daar dan ook graag bij, maak daar gebruik van”.

Wat is het Regionaal Expertiseteam Energie?

Het Regionaal Expertiseteam Energie (REE) is een gezamenlijk initiatief van 16 gemeenten (verenigd in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen), regionale bedrijvenverenigingen (vertegenwoordigd door VNO-NCW Midden) en de Provincie Gelderland. Samen willen zij ondernemers in de regio ondersteunen met energievraagstukken, zodat we een duurzame en toekomstbestendige regio worden met minder CO2 uitstoot en lager energieverbruik. Meer informatie over het REE staat op www.ree.nl

Hulp bij energie besparen

Naast de subsidie kunnen ondernemers ook terecht bij Het Energieloket Zakelijk. Op www.druten.nl/energieloketzakelijk staat veel informatie en kunnen ondernemers gratis advies krijgen over duurzame maatregelen. Dit advies is niet op maat, maar helpt ondernemers wel op weg. En de gemeente Druten heeft een lening speciaal voor ondernemers die minder energie willen verbruiken. De lening maakt het mogelijk om te investeren in verduurzaming en het circulair maken van bedrijfspanden. Ze lenen tegen een gunstig tarief. De hoogte van de lening is maximaal € 25.000,- voor huurders van zakelijk vastgoed. En maximaal € 50.000,- voor eigenaren van zakelijk vastgoed,-. Op www.druten.nl/stimuleringsleningzakelijk staat alle informatie en een aanvraagformulier voor het aanvragen van de lening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen