Zomerse Zaterdag in Druten viert ‘Back To School’ met feestelijke activiteiten

Foto: Britt Raafs

DRUTEN – Op zaterdag 26 augustus staat het centrum van Druten weer in het teken van gezelligheid en vermaak tijdens de jaarlijkse Zomerse Zaterdag. Dit keer wordt het evenement georganiseerd met het thema ‘Back To School’, waarbij diverse activiteiten plaatsvinden om kinderen veilig en vrolijk het nieuwe schooljaar in te laten gaan.

Een opvallende verschijning tijdens de Zomerse Zaterdag is De Groot tweewielers, die een belangrijke rol speelt in het waarborgen van de veiligheid van de schoolgaande kinderen. Ze zullen de schoolfietsen van de kinderen grondig controleren, zodat deze in optimale staat verkeren voor de dagelijkse schoolritten. Een geruststellende gedachte voor ouders en verzorgers.

Naast de praktische aspecten van ‘Back To School’, is er ook ruimte voor een speels element. Bezoekers van het evenement krijgen de kans om deel te nemen aan een leuke gokactiviteit. Het raadspel draait om het inschatten van het gewicht van een hele tros bananen. Een jaar lang gratis bananen, één tros per week, is de prijs die in het vooruitzicht wordt gesteld. Deze smakelijke prijs wordt gesponsord door Jumbo Druten, een gewaardeerde partner van de Zomerse Zaterdag.

De festiviteiten krijgen een officiële start om 14.00 uur wanneer wethouder Ronald Thoonen de groene kiosk opent. Deze opvallende kiosk vormt het middelpunt van het evenement en biedt een aantrekkelijke locatie voor verschillende activiteiten. Om de sfeer te verhogen, zorgen DJ Daan en Marianneke voor een muzikale omlijsting gedurende de dag.

De gemeente Druten heeft echter nog één uitdaging over: het vinden van een passende en verrassende naam voor de groene kiosk. Met een oproep aan de creativiteit van de gemeenschap, kunnen suggesties voor een geschikte naam vóór 15 september worden ingediend via e-mail naar [email protected].

De Zomerse Zaterdag met het thema ‘Back To School’ belooft een dag vol plezier, praktische voorbereidingen en leuke prijzen te worden. Druten verwelkomt iedereen om deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheid in het hart van Druten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen