Intrekking Waarschuwing Blauwalgen: Zwemgebieden Appeltern nu veilig verklaard

Foto: Marion Golsteijn, CC BY 4.0, Wikimedia

Appeltern, 19 augustus 2023 – De provincie Gelderland heeft vandaag aangekondigd dat de eerder afgegeven waarschuwing voor blauwalgen bij zowel camping Het Groene Eiland Strand Maasboulevard als Maaslanden in Appeltern is ingetrokken. Recentelijk uitgevoerde controles door Rijkswaterstaat hebben aangetoond dat er geen sporen van blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater van deze locaties. Dit betekent dat het eerder waargenomen verhoogde gezondheidsrisico nu niet langer van kracht is.

Op 10 augustus 2023 werden waarschuwingen voor blauwalgen uitgegeven nadat analyse van watermonsters verhoogde concentraties van toxische blauwalgen onthulde. Dit leidde tot een verhoogd risico op gezondheidsproblemen bij zwemmers en recreanten in zowel camping Het Groene Eiland Strand Maasboulevard als Maaslanden.

Deze locaties zijn nu echter veilig verklaard voor zwemmers en bezoekers, dankzij uitgebreide controles en zorgvuldige analyses van de waterkwaliteit door de bevoegde autoriteiten.

Om de meest actuele informatie met betrekking tot de kwaliteit van zwemwater te raadplegen, wordt het publiek aangeraden de officiële website van de provincie Gelderland te bezoeken: www.zwemwater.nl.

Mocht iemand vragen of klachten hebben met betrekking tot het zwemwater, dan staat het Provincieloket klaar om te helpen. Het Provincieloket is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur en kan telefonisch worden gecontacteerd via (026) 359 99 99. Daarnaast is het mogelijk om vragen en klachten per e-mail te sturen naar: [email protected].

Met het opheffen van de waarschuwingen kunnen inwoners en bezoekers van Appeltern weer onbezorgd genieten van de waterrecreatie en de prachtige omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen