Zwaar Ongeval bij Wamel: Voertuigen belanden naast weg op fietspad en in bosschage

Foto: Marco van Deick/Persbureau Heitink

Wamel, Dinsdag – Bij een ernstig ongeval op de N322 Prins Willem-Alexanderweg in Wamel, dat zich om 18.00 uur voordeed, zijn twee personenauto’s van de weg geraakt en op het fietspad en in de bosjes beland. Het incident vond plaats op de rijbaan richting Beneden-Leeuwen, net na de brug over de Waal. Eén van de voertuigen kwam op zijn kop terecht, terwijl het andere voertuig tientallen meters verderop tot stilstand kwam.

De impact van de botsing was dermate hevig dat verschillende takken van bomen in de omgeving zijn afgebroken. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om te assisteren en momenteel wordt er sporenonderzoek uitgevoerd om de toedracht van het ongeval te achterhalen.

Zowel het fietspad als de brug richting Beneden-Leeuwen zijn afgesloten voor verkeer. Dit heeft geleid tot enige verkeershinder in het gebied. De politie heeft tot nu toe weinig informatie vrijgegeven over het incident, omdat het onderzoek nog in volle gang is. Er is ook nog geen duidelijkheid over eventuele gewonden als gevolg van het ongeval.

Omstanders en automobilisten wordt geadviseerd de omgeving te vermijden en de verkeersinformatie in de gaten te houden voor updates over de situatie.

De lokale autoriteiten roepen op tot voorzichtigheid op de weg en herinneren weggebruikers aan het belang van defensief rijden, vooral op drukke wegen en in bochtige secties zoals op de N322 Prins Willem-Alexanderweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen