Vrijwilligers gezocht als stembureaulid of stemmenteller bij Tweede Kamerverkiezingen

Stembureau
Stembureau
Foto: Redactie Druten

Voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 22 en 23 november 2023 is de gemeente op zoek naar enthousiaste vrijwilligers van 18 jaar en ouder. Als stembureaulid of stemmenteller speel je een essentiële rol in het democratische proces, samen met andere leden van het stembureau, om ervoor te zorgen dat de verkiezingen soepel en veilig verlopen.

Aanmelden kan via de speciale pagina voor de Tweede Kamerverkiezingen op de gemeentewebsite. Voor registratie zijn je emailadres, bankgegevens (IBAN), burgerservicenummer (BSN) en mobiele telefoonnummer vereist. Op de website vind je ook meer informatie over de vergoeding voor je inzet.

Stembureaulieden zijn verantwoordelijk voor het ontvangen, begeleiden en helpen van kiezers op de verkiezingsdag. Jullie vormen het gezicht van de democratie en zorgen ervoor dat elke stem telt.

Als stemmenteller draag je een cruciale verantwoordelijkheid bij het tellen en verifiëren van de uitgebrachte stemmen. Een nauwkeurige telling is van groot belang voor een eerlijke verkiezingsuitslag.

De bijdrage van stembureaulieden en stemmentellers wordt hoog gewaardeerd door de gemeente, omdat het helpt bij het functioneren van een vrije en rechtvaardige democratie. Het is een waardevolle kans om actief deel te nemen aan het democratische proces en een positieve impact te hebben op je gemeenschap.

Dus, als je 18 jaar of ouder bent en graag wilt bijdragen aan de verkiezingen, kun je je nu aanmelden als stembureaulid of stemmenteller. Samen kunnen stembureaulieden en stemmentellers ervoor zorgen dat de verkiezingen op een professionele en veilige manier verlopen en dat elke stem gehoord wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen