Druten in onderste helft ‘beste woongemeente’

Foto: pixabay

Gemeente Druten staat op de 258e plaats van de ranglijst van ‘de beste woongemeente’. Door Elsevier Weekblad en Bureau Louter wordt jaarlijks een dergelijke ranglijst gepubliceerd.

Druten staat op de 258e plek wat betreft woonaantrekkelijkheid. Op de ranglijst van sociale cohesie (een onderdeel van woonaantrekkelijkheid) staat Druten 97e. Nederland telt 342 gemeenten

Buurgemeenten

In de buurgemeenten van Druten scoort alleen Wijchen hoger (103e plek) bij woonaantrekkelijkheid. Bij sociale cohesie staat West Maas en Waal op een 34e plaats.

Bron: Bureau Louter

Universiteitssteden

De Friese Waddeneilanden, Twente en de Achterhoek zijn de gebieden in Nederland met de hoogste sociale cohesie (verbondenheid). Stedelijke gebieden, vooral universiteitssteden, scoren juist laag. Opvallend is dat vrijwel overal de sociale cohesie is afgenomen in de periode 2006-2021.

Bureau Louter

Deze resultaten staan in het  jaarlijkse artikel over gemeenten met de hoogste woonaantrekkelijkheid, dat deze week is verschenen in Elsevier WeekbladBureau Louter verricht studies op het terrein van ruimtelijke economie. Centraal daarbij staan monitoring, benchmarking en prognoses.

Bron: Bureau Louter
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen