Blauwalgwaarschuwing De Gouden Ham: Bescherm uzelf tijdens recreatie

Foto: Marion Golsteijn, CC BY 4.0, Wikimedia

APPELTERN – Uit®waarde, de beheerder van recreatiegebied De Gouden Ham, heeft een waarschuwing afgegeven voor blauwalg op de Maaslanden en het Hanzeland, die beide aan hetzelfde gebied grenzen. Zwemmers en watersporters worden dringend aangeraden om voorzichtig te zijn, aangezien blauwalg ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Het contact met blauwalg kan leiden tot irritaties aan de ogen en huid. Daarnaast kunnen mensen klachten krijgen zoals hoofdpijn, misselijkheid en maag- en darmklachten. In sommige gevallen kunnen zelfs grotere gezondheidsproblemen optreden, wat de situatie zeer serieus maakt.

De situatie is vergelijkbaar met vorige week, toen recreatiegebied de Groene Heuvels ook al te maken had met een verminderde waterkwaliteit als gevolg van blauwalg. Het is van groot belang dat bezoekers van de genoemde gebieden zich bewust zijn van deze waarschuwing en eventuele aanwijzingen opvolgen.

Om op de hoogte te blijven van de meest actuele informatie met betrekking tot de waterkwaliteit en eventuele verdere waarschuwingen, wordt geadviseerd om de website www.zwemwater.nl in de gaten te houden. Hier worden updates geplaatst over de situatie en mogelijke maatregelen die genomen worden om de blauwalgproblematiek aan te pakken.

Het is van groot belang dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt om de veiligheid en gezondheid van zichzelf en anderen te waarborgen. Het vermijden van direct contact met water waarvan bekend is dat het is aangetast door blauwalg, kan aanzienlijke gezondheidsrisico’s voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen