Nu ook subsidie voor één isolatiemaatregel

Foto:

Een slecht geïsoleerd huis verliest vooral warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Door je huis beter ‘in te pakken’ met een dikke laag isolatiemateriaal, houd je de warmte beter vast. En heb je dus minder energie nodig om het te verwarmen. Daarom wordt het isoleren van de woning al vele jaren gesubsidieerd.

In het afgelopen jaar moest je echter twee isolatiemaatregelen treffen om in aanmerking te komen voor subsidie. Vanaf 2023 kun je ook subsidie aanvragen als je slechts één isolatiemaatregel hebt genomen. Deze maatregel moet wel genomen zijn na 1 april 2022. Je krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neem je binnen 24 maanden een tweede (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten.

Andere berekening voor glas
Een andere aanpassing van de subsidievoorwaarden is dat vanaf 1 januari 2023 voor de berekening van het glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat geldt. Dit betekent dat je van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar optelt. Het kozijn telt vanaf 2023 dus mee voor het subsidiebedrag per m2. De wijziging geldt voor glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari 2023.

Meer tijd voor een subsidieaanvraag
Vanaf 2023 heb je als woningeigenaar bovendien maar liefst 24 maanden de tijd om de subsidieaanvraag te doen nadat je de maatregel hebt laten uitvoeren. Deze termijn geldt alleen voor maatregelen die je vanaf 1 januari 2022 heeft genomen.

Persoonlijk adviesgesprek
Wil je meer weten over het besparen of duurzaam opwekken van energie? Dan kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Druten. Het Energieloket adviseert inwoners onder andere over het verduurzamen en isoleren van de woning en geeft energiebespaartips. Ook informeert het loket geïnteresseerden over het opwekken van energie met zonnepanelen of over wat nodig is om van het gas af te gaan. Voor sommige energiebesparende maatregelen is het mogelijk een subsidie of lening aan te vragen. Ook daarin kunnen de adviseurs van het Energieloket ondersteuning bieden.

Voor een persoonlijk adviesgesprek met het Energieloket kunt u terecht in het gemeentehuis op de maandagochtend van 9.00 tot 12.30 uur in het gemeentehuis te Druten; alleen op afspraak. Een afspraak maakt u door te bellen met de receptie van het gemeentehuis op 088 432 7000. Heuvel 1, 6651 DA Druten, [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen