Hulp van Druten aan Oekraïne

Foto:

Giro555 houdt vandaag een speciale actie op radio en televisie waarbij geld wordt ingezameld voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het tv-programma Samen in Actie voor Oekraïne wordt van 20.30 uur tot 23.00 uur uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS6.

Het programma wordt ondersteund door de dertien regionale omroepen in Nederland. Tijdens de tv-actie kunnen mensen inbellen om geld te doneren. Er worden diverse acties onder de aandacht gebracht. De uitzending wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Ook Jeroen Pauw en Eva Jinek doen mee, zij ontvangen in de studio gasten aan tafel en schakelen met correspondenten in de regio.

Doneren

Dionne Stax doet samen met Britt Dekker vanuit het landelijk actiecentrum van Giro555 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid verslag van de actie. Hier worden telefoontjes opgenomen van mensen die willen doneren. Hila Noorzai volgt daarbij de ontwikkelingen op sociale media.

Op regionaal niveau zijn er verschillende initiatieven gestart om kleding, dekens, houdbaar voedsel en hygiëneartikelen in te zamelen. De Drutense Maurits Klaver lanceerde vrijdag de Facebookgroep Druten voor Oekraïne om vraag en aanbod te centraliseren. De site is nu ook online.

Radio555

Vanaf 06.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds wordt al op publieke en commerciële radiostations actiegevoerd. Onder de noemer Radio555 presenteren dj’s van diverse stations vanuit Beeld en Geluid een speciale uitzending.

Culturele instellingen

De opbrengst die culturele instellingen afgelopen weekend hebben opgehaald met hun actie #hArtforUkraine worden tijdens de uitzending maandag officieel aan Giro555  overhandigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen