Reclame voor eetbare lokale en streekproducten worden in Druten gedoogd

Foto: Redactie Druten

Reclameborden voor lokale eetbare producten worden in de gemeente geen strobreed meer in de weg gelegd. Het gaat hier om de reclameborden langs de weg voor bijvoorbeeld kersen. Wethouder Van Elk van Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid meldt aan De Gelderlander: “Als promotie willen we reclame voor lokale en streekgebonden producten meer toestaan.”

Het College van de gemeente is voornemens om reclame voor eetbare streekproducten meer toe te staan, dan momenteel het geval is. Op verschillende plaatsen, zoals langs de Van Heemstraweg en Noord-Zuid staan her en der wegbewijzingen naar plaatsen waar bijvoorbeeld kersen te koop worden aangeboden.

Wethouder Van Elk van Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid meldt aan De Gelderlander: “Als promotie willen we reclame voor lokale en streekgebonden producten meer toestaan.” Het College wil vooruitlopend op het besluit de borden die momenteel staan gedogen. Bedrijven zoals fruitteler Bouwmans in Puiflijk mogen gedurende negen weken dan vijf bewegwijzingsborden plaatsen. Daarna gaat het college nieuwe regels vaststellen voor het reclamebeleid.

Onoverzichtelijke situaties

Niet iedereen is blij met de voornemens van het college. Inwoners zijn bang voor een wildgroei aan reclameborden en vrezen voor onoverzichtelijke situaties.

Meer nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen