235 jaar trouwe dienst: Hoppenbrouwers Afferden neemt feestelijk afscheid van vijf pensionarissen

02 okt , 9:07 Nieuws
foto 1
Hoppenbrouwers Techniek
AFFERDEN, 1 OKTOBER – Afgelopen vrijdag werden vijf trouwe medewerkers van Hoppenbrouwers Afferden feestelijk gehuldigd ter ere van hun pensioen. De pensionarissen, Piet van Hulst, Auri Henzen , Henrie Seelen, Hans Bernts, en Jack van Leur, hebben gezamenlijk maar liefst 235 jaar dienstverband bij Hoppenbrouwers (voorheen RTP Elektrotechniek). Omringd door (oud) collega’s, familie en vrienden kregen de heren een warm afscheid en werden zij bedankt voor hun jarenlange toewijding.
Vestigingsleider Paul Driessen sprak de pensionarissen toe en prees hun jarenlange inzet en de bijdrage die zij hebben geleverd aan groei van de vestiging. “Het is uitzonderlijk om vijf collega's te mogen huldigen met zulke lange dienstverbanden”, zei Driessen. “Jullie hebben allemaal een belangrijke rol gespeeld in de groei en ontwikkeling van onze vestiging, en we gaan jullie kennis en betrokkenheid enorm missen.”

Een leven vol techniek en toewijding

Jack van Leur, die 44 jaar bij Hoppenbrouwers werkzaam was, begon zijn loopbaan ooit als ijzerwerker en bouwde zijn carrière op tot projectleider. “Mijn broer attendeerde me op een functie bij Romijnders (daarna overgenomen door RTP Electrotechniek), en zo begon mijn reis”, herinnert Jack
zich. Hij groeide door tot een vertrouwd gezicht binnen de regio en kijkt trots terug op wat hij heeft kunnen betekenen voor de jonge generatie technici. In zijn nieuwe rol als opa kijkt hij uit naar een toekomst waarin hij meer tijd doorbrengt met familie, maar stilzitten doet hij niet. “Ik blijf actief, ook als vrijwilliger en zanger bij de Woalkanters.”
Piet van Hulst heeft in zijn 50-jarige carrière veel zien veranderen, van de tijd dat hij als leerlingmonteur met kabels op zijn bromfiets materialen vervoerde tot de komst van elektrische gereedschappen. Zijn werk in verzorgings- en bejaardenhuizen zal hem altijd bijblijven, vooral de warme contacten met bewoners. Na jarenlang werken op externe projecten is Piet de laatste jaren actief geweest op de afdeling Panelenbouw, een mooie manier om af te bouwen richting zijn pensioen.
Hans Bernts kijkt, net als Piet, met een glimlach terug op zijn begintijd bij Romijnders. “Ik werkte in het pand aan de Hogestraat in Druten, waar mijn werkplek op zolder was. Op die zolder lag een oude houten vloer, en mijn tekentafel – een zware, klassieke met een arm en linialen – stond daar bovenop. Elke keer als iemand naar boven kwam lopen, moest ik stoppen met tekenen. Het voelde alsof ik op een seismograaf aan het werk was, want rechte lijnen trekken werd dan ineens een flinke uitdaging", vertelt Hans lachend.
Henrie Seelen, chef werkplaats op de afdeling panelenbouw, blikt met voldoening terug op zijn werk. “Het werk was altijd afwisselend en fascinerend, van het assembleren van besturingspanelen voor machinebouwers, scheepsinstallaties tot projecten rondom de energietransitie. Mijn taak was altijd om te zorgen dat de klant een perfect werkend product kreeg, en ik testte de systemen tot in de puntjes. Na 48 jaar is het tijd om te genieten van mijn pensioen met mijn kinderen en kleinkinderen."
Auri Henzen kijkt trots terug op bijna vijf decennia en noemt het werk in en rondom Utrecht een van de hoogtepunten. “Het was bijzonder om in verschillende omgevingen te werken, van kantoorgebouwen tot locaties met cliënten. Het persoonlijke contact dat ik altijd had met iedereen maakte mijn werk écht waardevol”, zegt Auri.

Een feestelijk afscheid

De feestelijke middag bij de Afferdense vestiging stond in het teken van mooie herinneringen en oprechte waardering, samen met collega’s, familie en vrienden. “Collega’s zoals Piet, Auri, Henrie, Hans en Jack hebben onze vestiging gemaakt tot wat het vandaag is", vertelt Driessen trots over de enorme bijdrage van de pensionarissen. “Hun betrokkenheid bij hun werk en de mensen om hen heen laat een blijvende indruk achter, zowel binnen ons team als daarbuiten."

Over Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers heeft zich in ruim 100 jaar ontwikkeld van eenmanszaak in Udenhout tot een toonaangevende technische dienstverlener met 1850 medewerkers en meerdere vestigingen in Nederland. Met de ambitie om de meest duurzame technisch dienstverlener van morgen te worden, combineert Hoppenbrouwers expertise in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, slimme gebouwtechnologieën en automatiseringssystemen voor diverse sectoren. De vestiging in Afferden richt zich specifiek op technische verduurzamingsvraagstukken binnen de woningbouw, utiliteitsbouw, industrie, het onderwijs en de overheid. Door duurzame technieken toe te passen en bewust om te gaan met het milieu, werkt Hoppenbrouwers samen met klanten aan verduurzaming en een betere toekomst.