DIO’30 schakelt eerste klasser uit in bekertoernooi

DIO’30 kwam afgelopen week twee maal in actie. Vorige week dinsdag werd Germania in een oefenwedstrijd met 2-0 verslagen. De doelpunten werden gescoord door Giovanni Leidelmeyer en Bryan Croonen.

Afgelopen zaterdag heeft DIO’30 de goede lijn van de competitie door weten te trekken in het bekertoernooi. SDV Barneveld werd na een strafschoppenserie verslagen. De beker heeft voor DIO’30 net zoals bij de meeste andere clubs geen prioriteit maar een overwinning op een eerste klasser is natuurlijk altijd goed voor het zelfvertrouwen. De opstelling van DIO’30 was op een aantal plaatsen gewijzigd. Dani Bloemberg, Mouctar Jalloh, Thijs Leenders en Glenn Dibbets ontbraken wegens blessures en Sem Ariëns, Giovanni Leidelmeyer en Nils Goertz begonnen op de bank. Michel Falize startte daardoor in de basis. De bezoekers gingen aanvallend van start en wilde blijkbaar snel op voorsprong komen om daarna de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen.

Ze kregen ook de eerste kansen en hadden binnen 5 minuten al aan de leiding kunnen komen. Wegens buitenspel werd er een treffer van Luuc Knul afgekeurd en Levi Smit schoot maar net naast. Daarna probeerde DIO’30 door te combineren een opening te vinden en zo ontstond er een kans voor Bryan Croonen. De kansen kwamen nu aan beide kanten. SDV Barneveld probeerde via Luuc Knul, Levi Smit en Rico Kuijt wat te forceren maar de echte scherpte ontbrak bij de bezoekers. Aan de andere kant was Dadier Casal een paar maal gevaarlijk met wat goede passeer acties en schoten net naast het doel. Ook werd er aan de kant van DIO’30 een doelpunt afgekeurd, Emir Tiganj schoot raak maar stond buitenspel. In het laatste kwartier van de eerste helft stond DIO’30 even onder druk want de spelers van SDV Barneveld wisten elkaar goed te vinden. Echt grote kansen voor de bezoekers kwamen er niet. Dennis Amati wist een voorzet van Levi Smit te pakken en wist even later knap te redden op een schot van Rico Kuijt. Lesley de Vette en Luuc Knul schoten nog naast.

Zo stond het bij rust nog 0-0, en het leek alsof SDV Barneveld daar geen rekening mee had gehouden. In het begin van de tweede helft wilde SDV Barbeveld daar dan ook verandering in brengen en begon weer wat aanvallender. Het was een paar keer gevaarlijk maar daarna kon DIO’30 weer snel onder de druk uitkomen. Kansen kwamen er niet want er werd een aantal malen gevlagd wegens vermeend buitenspel. Toch lukte het Bryan Croonen een paar maal om tot schieten te komen. Bij zijn tweede poging wist doelman Tim van de Weerdhof met een uiterste poging een treffer te voorkomen. Ook Dennis Amati wist met een redding op een schot van Rico Kuijt zijn doel schoon te houden. Ook Maarten van de Groep kreeg nog een kans maar schoot naast. Aan de kant van DIO’30 was er nog een schietkant voor Michel Falize maar zijn poging ging ruim over. SDV Barneveld probeerde het nog met wel. Een vrije trap van Niels Vlugt kwam gevaarlijk voor het doel maar kon worden weggewerkt, Dennis Amati redde 2 maal op een schot van Maarten van de Groep en Niels Vlugt schoot nog naast. In de slotfase werd er bij DIO’30 ook nog 2 maal gewisseld. Giovanni Leidelmeyer kwam in het veld voor Emir Tiganj en Sem Ari’30 ook nog 2 maal gewisseld. Giovanni Leidelmeyer kwam in het veld voor Emir Tiganj en Sem Ariëns kwam Jelle Hoes vervangen. Tegen het einde van de wedstrijd was duidelijk dat beide ploegen moegestreden waren en het verder wel best vonden.

Strafschoppen moesten nu een winnaar aanwijzen. SDV Barneveld mocht beginnen. Dennis Amati wist meteen de eerste tik uit te delen door de inzet van Luuc Knul te soppen. Paul Frenken maakte geen fout en schoot hard binnen. Vervolgens schoot Ricardo Mengerink hoog over waarna Michel Falize zijn strafschop wel wist te benutten. De derde strafschop voor SDV Barneveld werd wel benut. Aanvoerder Niels Vlugt schoot raak. Ook Nick Schierboom maakte geen fout. Daarna was het aan Lesley de Vette om SDV Barneveld nog in de race te houden, maar wederom wist Dennis Amati de bal te stoppen. Zo eindigde de strafschoppenserie in 3-1 en was Dennis Amati met 2 reddingen erg belangrijk voor dit succes.

Tegen wie DIO’30 in de volgende ronde mag aantreden is nog niet bekend. Komende zondag staat er weer een competitie wedstrijd op het programma. DIO’30 gaat dan op bezoek bij DVC’26. De ploeg uit Didam is terug te vinden in de onderste helft van de ranglijst en zal op eigen veld er alles aan doen om niet verder in de problemen te komen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.