DIO’30 te sterk voor DCS

DIO’30 heeft een ruime 4-1 overwinning geboekt op DCS en staat daardoor op een gedeelde tweede plaats. Daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit maar DIO’30 wist in de tweede helft optimaal te profiteren. DCS eindigde vorig seizoen op een vijfde plaats in de tweede klasse en had verwacht dit seizoen ook met de bovenste ploegen mee te doen. Met 4 punten moet de ploeg uit Zevenaar echter genoegen nemen met een lage klassering en het hoopte vandaag de weg naar boven in te zetten. DIO’30 was vooraf dus gewaarschuwd voor een tegenstander die er alles aan zou doen om de winst binnen te halen.

Bij DIO’30 ontbrak Glenn Dibbets vanwege een blessure en voor hem startte Nick Schierboom in de basis. In het eerste kwartier waren er aan beide kanten geen kansen. Het spel ging op en neer met een licht overwicht voor de bezoekers. Het verschil op de ranglijst was zeker niet zichtbaar. DCS was vooral gevaarlijk met corners, maar Dennis Amati wist alle hoge ballen uit de lucht te plukken. DIO’30 probeerde voetballend de aanval te zoeken maar dit lukte maar sporadisch. Na een snelle aanval die wel lukte leek Bryan Croonen een kans te krijgen maar er werd helaas gevlagd voor buitenspel. Bij DCS was er weer wat gevaar uit corners via Alex Scheffer en Jan Simon Sluis. Nog net binnen het half uur was er de eerste echte kans voor DIO’30 Dit was meteen een grote kans die een doelpunt had op moeten leveren, maar Dani Bloemberg schoot geheel vrij recht op doelman Desley ten Westenend. Daarna was het weer DCS dat voor gevaar zorgde. Joram Pijl wist een vrije trap van Joost Baarslag ten koste van een corner met enig risico over het doel heen te schieten en even later werd een schot van Kelvin Lenselink geblokt. Het lukte DIO’30 maar niet om de controle over de wedstrijd te krijgen en liet zich door DCS, dat makkelijker leek te voetballen, ver terugdringen op eigen helft. Het volgende gevaar van DCS kwam van Serge de Vries, maar Sem Ariëns wist het de tegenstander net lastig genoeg te maken dat hij naast schoot.

Geheel onverwacht kwam DIO’30 in de laatste minuut van de eerste helft op voorsprong. Een afgeslagen aanval, die door hemzelf was opgezet kwam weer voor de voeten van Dani Bloemberg die via de paal hard binnenschoot, 1-0. In de tweede helft was meteen duidelijk dat DIO’30 verder van het eigen doel af voetbalde waardoor er meer druk naar voren was. Wel was de eerste kans nog voor DCS, Joost Baarslag schoot naast, maar daarna volgde de kansen voor DIO’30 zich in een rap tempo op. Een schot van Dani Bloemberg ging naast en een schot van Bryan Croonen werd gepakt door Desley ten Westenend en bij de volgende aanval schoot hij naast. Een minuut na die kans was het wel 2-0. Met een goede pass van Giovanni Leidelmeyer werd Bryan Croonen diep gestuurd. Nadat hij de bal onder controle had gekregen werd zijn voorzet door Luc Verhoeven afgerond. Direct na het doelpunt volgde de rentree van Michel Falize die na een seizoen afwezigheid en een blessure opgelopen in de eerste oefenwedstrijd eindelijk weer inzetbaar was. Hij kwam in het veld voor de moegestreden Nils Goertz.

Ondanks dat de tweede helft voor DIO’30 was kwamen er kleine kansen voor DCS. Een kopbal van Jan Simon Sluijs ging naast en Jan van Zimmeren schoot uit een corner over. Tussendoor had DIO’30 op een 3-0 voorsprong moeten komen. Ondanks een vlagsignaal voor buitenspel mocht Dani Bloemberg zijn aanval voortzetten maar de bal op de nog vrijer staande Bryan Croonen was te hard en verdween over de achterlijn. Niet veel later was het toch 3-0. Paul Frenken wist Bryan Croonen diep te sturen en ondanks dat hij werd gehinderd door een verdediger wist hij de doelman te omspelen en vervolgens vanaf de achterlijn de bal voor te zetten waar het voor Dani Bloemberg een eenvoudige klus was om zijn tweede doelpunt van de middag te scoren.

Een kwartier voor tijd volgde er een dubbele wissel aan de kant van DIO’30. Dadier Casal kwam in het veld voor Giovanni Leidelmeyer en Sem Ariëns werd vervangen voor Emre Talas. Bij DCS was Juri Joosten in het veld gekomen en hij kreeg meteen een paar goede kansen. Dennis Amati wist zijn beide schoten, waarvan de tweede in 2 instanties te pakken. In de slotfase wist Dadier Casal op schitterende wijze de 4-0 te scoren. Na zich te hebben vrijgespeeld schoot hij de bal van grote afstand in de kruising. Terwijl de spelers van DIO’30 nog stonden na te genieten van deze treffer was de verdediging niet scherp en daar maakte Juri Joosten gretig gebruik van. Hij ronde knap af en zo stond het 4-1. DCS dacht dat er nog meer in zat en zette nog even druk. Er kwam nog een kans voor Jarno Geurds, maar hij schoot naast. Daarna waren er nog 2 kansen voor DIO’30. Na een goede actie schoot Dadier Casal net naast en Bryan Croonen, die zeker een doelpunt had verdiend deze middag, schoot na een mooie passeerbeweging naast. Zonder veel extra tijd kwam er een einde aan deze sportieve wedstrijd die DIO’30 een prima resultaat opleverde. Van de ploegen bovenin wisten verder alleen MASV en WAVV te winnen waardoor DIO’30 nu samen met WAVV op de tweede plaats staat met 4 punten achterstand op MASV. Met nog 1 wedstrijd te spelen in de eerste periode is MASV dus al verzekerd van de periode titel.

Volgende week zondag staat er wederom een lastige wedstrijd voor DIO’30 op het programma. Het gaat dan op bezoek bij Spero in Elst. Spero begon slecht aan dit seizoen maar is inmiddels opgeklommen naar een zesde plaats. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Het eerste zaterdag team van DIO’30 kreeg koploper JVC Cuijk op bezoek en verloor kansloos met 7-0. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd in Malden tegen Juliana’31 op het programma. Die wedstrijd begint om 15.00 uur.