Van Heemstraweg in Weurt afgesloten

Van Heemstraweg, Weurt
Van Heemstraweg, Weurt
Foto: Google Streetview

Van 11 mei tot eind juli 2015 is de Van Heemstraweg in Weurt afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. De Van Heemstraweg wordt voor alle verkeer afgesloten direct ten oosten van de kruising Jonkerstraat/Pastoor van der Marckstraat tot aan de rotonde Westkanaaldijk bij Sluis Weurt. Tijdens deze wegwerkzaamheden is een omleiding van kracht.

De Van Heemstraweg wordt voor alle verkeer afgesloten direct ten oosten van de kruising Jonkerstraat/Pastoor van der Marckstraat tot aan de rotonde Westkanaaldijk bij Sluis Weurt. Deze wegwerkzaamheden beginnen op maandag 11 mei 2015.

Verkeer in Weurt zelf wordt via de Westkanaaldijk omgeleid. Het (regionale) doorgaand verkeer wordt omgeleid van de Schoenaker in Beuningen over de A73 richting Nijmegen en dan verder via de Neerbosscheweg, Energieweg en Industrieweg. Fietsverkeer en buslijn 85 worden via de Pastoor van der Marckstraat in Weurt omgeleid. Buslijn 5 rijdt een aangepaste route via industrieterrein Westkanaaldijk en de Nieuwe Pieckelaan richting Beuningen. Ook de route van de Nijmeegse Vierdaagse wordt iets aangepast. De wandelaars lopen door de oude dorpskern van Weurt-Noord via de Pastoor van der Marckstraat.

Van Heemstraweg

De Van Heemstraweg is een weg door de provincie Gelderland. De weg heeft tevens de distinctie dat het de langste doorgaande weg in Nederland met één straatnaam is met een lengte van 41 km vanaf Beuningen tot aan Brakel. De weg is vernoemd naar Schelto van Heemstra, voormalig Commissaris van de Koningin van 1925 tot 1946.

De aanleg van de weg begon in 1927 en werd voltooid in 1959. De weg leverde een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de bereikbaarheid van het Land van Maas en Waal. Oorspronkelijk was de Van Heemstraweg over de volle lengte een provinciale weg. In de loop der jaren werd een deel van die functie overgenomen door de A73 en de Maas-Waalweg.

Dossier: Wegafsluiting
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen