Weinig misdrijven in Druten opgelost

Foto: Redactie Druten

Van de Gelderse gemeenten scoort Druten betrekkelijk laag bij het oplossen van de misdrijven. Volgens het CBS werden in 2014 slechts 15% van de gemelde misdrijven in Druten opgelost.

Over het jaar 2014 zijn slechts 1 op de 7 misdrijven in Druten uiteindelijk opgelost. Hiermee scoort Druten laag. De gemeente West Maas en Waal scoort het allerslechtste, met een percentage van 14,7%. In Heerde werden procentueel gezien de meeste misdrijven opgelost. Het percentage ligt daar op 33,8%.

Bij deze cijfers worden rijden onder invloed ook meegerekend en heeft een hoog oplossingsgehalte. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor snelheidsovertredingen. Voor zakkenrollen en diefstal uit een auto ligt het oplossingspercentage volgens het CBS een stuk lager.

Hoe crimineel Druten is

Het aantal misdrijven in Druten lag in 2014 op een gemiddelde van 32,9 per 1000 inwoners. Met dit aantal ”scoort” Druten in de middenmoot van de Gelderse gemeenten. Arnhem en Nijmegen staan hier op de nummers 1 en 2. Aalten en Rijnwaarden zijn volgens het CBS de veiligste Gelderse gemeenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen