Kent u iemand die een lintje verdient?

Foto: Druten

Tijdens de lintjesregen worden inwoners die iets uitzonderlijks hebben gedaan, in het zonnetje gezet met een koninklijke onderscheiding.

Een Koninklijke onderscheiding wordt toegekend aan personen die gedurende minimaal 15 jaar iets bijzonders hebben betekend voor de samenleving, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of een opmerkelijke prestatie op het gebied van sport, wetenschap of werk. Het ontvangen van deze onderscheiding is een grote eer en het kan een leuke verrassing zijn voor degene die ermee wordt geƫerd.

Om een Koninklijke onderscheiding aan te vragen, dient men naar de pagina Koninklijke onderscheiding te gaan en op de link “Aanvragen Koninklijke onderscheiding” te klikken. Het formulier moet worden ingevuld en verstuurd. Vervolgens zal een kabinetsmedewerker van de gemeente contact opnemen om het verdere verloop te bespreken.

Hoewel de lintjesregen van 2025 nog ver weg lijkt, vergt het toekennen van de onderscheiding veel tijd. Ook voor de persoon die de kandidaat voordraagt, is het een intensief traject. Daarom is het verstandig om nu al te beginnen met de aanvraag.

Voor meer informatie of om een kandidaat voor te bespreken, kan contact worden opgenomen met Renson Roozenboom via [email protected] of 088 432 77 17.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen