Column: Wie is Harrie?

Foto: Druten

Goed personeel vinden is lastig in de krappe arbeidsmarkt op dit moment. Toch is er nog steeds een groep mensen die moeite heeft om een baan te vinden. Vaak gemotiveerde en gedreven mensen.

Als gemeente Druten vinden we het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft en mee kan doen. Ook op de arbeidsmarkt. Daarom helpen we deze mensen, samen met het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, om een baan te vinden. Het gaat om mensen die wat extra begeleiding nodig hebben. Of bijvoorbeeld wat meer tijd, omdat ze minder snel kunnen werken. Dat deel compenseert de gemeente door een subsidie. Dit kan soms oplopen tot 70% van het minimumloon.

Het betekent wel dat de werkgever tijd en energie moet steken in extra begeleiding. En daar kan Harrie bij helpen. Harrie staat symbool voor de ideale collega die werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte begeleidt. Harrie staat voor: Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk.

Misschien begeleidt u al een collega op het werk? Of wilt u in de toekomst mensen met een arbeidsbeperking een steuntje in de rug bieden? Dan is er voor u de Harrie-training. In deze tweedaagse training wordt u opgeleid tot collega van iemand met een arbeidsbeperking. Tot Harrie dus. Iedereen kan deze praktische en toegankelijke training volgen, ongeacht opleidingsniveau.
Meer informatie staat op www.ikbenharrie.nl Het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen www.werkbedrijfrvn.nl biedt in veel gevallen de training kosteloos aan.

Word ook een Harrie!

GĂ©rard de Wildt
Wethouder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen