Informatiebijeenkomsten Beschermde Dorpsgezichten Druten

Foto: Google Earth

De gemeente Druten organiseert in samenwerking met het Gelders Genootschap twee belangrijke informatiebijeenkomsten met betrekking tot de voorgenomen aanwijzing van beschermde dorpsgezichten. Deze bijeenkomsten bieden inwoners en belanghebbenden de kans om meer te weten te komen over de plannen en hun mening te delen.

Data en Locaties:

  • Dinsdagavond 12 maart van 19.15 uur tot 21.30 bij Dorpshuis de Horst, Rijdt 38 in Horssen, betreffende het beschermde dorpsgezicht Horssen.
  • Maandagavond 18 maart van 19.45 uur tot 22.00 uur bij Kulturhus de Meent, Koningsplein 24 in Afferden, met focus op het beschermde dorpsgezicht Afferden-Deest.

Achtergrond:

Naar aanleiding van een initiatiefvoorstel van de fractie Sociaal Maas en Waal heeft de gemeenteraad het college van B&W opdracht gegeven om te werken aan de aanwijzing van beschermde dorpsgezichten en gebieden met cultuurhistorische waarde in de gemeente Druten. Deze aangewezen gebieden zullen vervolgens worden vastgelegd in een omgevingsplan.

Doel:

Het college wil de inwoners graag betrekken bij dit plan en is benieuwd naar hun mening. Om dit te bereiken zijn alle inwoners en bedrijven in het gebied geïnformeerd via een brief. Tijdens de informatieavonden zal er een presentatie en uitleg zijn over het initiatief, de begrenzing van de beschermde gebieden en hoe deze tot stand zijn gekomen.

Meer Informatie:

Voor meer informatie over dit initiatief, de nieuwe Erfgoedverordening die op 1 januari 2024 is ingegaan, en de toelichting en begrenzingsvoorstellen voor zowel Horssen als Afferden-Deest, kunt u terecht op de website van de gemeente Druten.

Aanmelden en Vragen:

Wilt u deelnemen aan een van deze bijeenkomsten? Stuur dan vóór woensdag 6 maart 2024 een e-mail naar [email protected]. Heeft u al vragen? Aarzel niet om deze mee te sturen met uw aanmelding. Het streven is om zoveel mogelijk vragen tijdens de informatieavonden te beantwoorden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen