Gemeenteraad van Druten verwelkomt cruciale stap met vaststelling Masterplan Deest Zuid

Deest
Deest
Foto: Redactie Druten

Het afgelopen jaar heeft de gemeenteraad van Druten een belangrijke mijlpaal bereikt door het vaststellen van het langverwachte Masterplan Deest Zuid.

Met grote tevredenheid keurde de raad de plannen goed, die onder andere de ontwikkeling van verschillende huizen, de inrichting van groene ruimtes, en de waterrijke omgeving omvatten. De nieuwe woonwijk, bestaande uit 355 huizen, zal zich uitstrekken tussen de Grotestraat, Van Heemstraweg, Vriezeweg, Obsidiaan en Jan van Weliestraat in Deest.

Het ontwerpbestemmingsplan Deest-Zuid en het ontwerp exploitatieplan liggen momenteel ter inzage, sinds 27 december 2023, en kunnen nog tot en met 7 februari 2024 worden ingezien. De gemeente nodigt de inwoners uit om vragen te stellen en verdere uitleg te ontvangen tijdens een speciale inloopavond.

Inloopavond Details:

  • Datum: Woensdag 24 januari 2024
  • Locatie: Dorpshuis ’t Trefpunt, Grotestraat 16, Deest
  • Tijd: Tussen 19.00 en 20.30 uur

Tijdens deze informele bijeenkomst krijgen belanghebbenden de kans om het plan te bespreken, vragen te stellen en meer te weten te komen over de toekomstige ontwikkelingen in Deest-Zuid. De gemeente zorgt voor een gastvrije omgeving met koffie, thee en lekkernijen.

Dit Masterplan Deest Zuid weerspiegelt een weloverwogen visie voor de groei en ontwikkeling van de gemeente Druten, en de gemeenteraad hoopt op een constructieve dialoog met de inwoners tijdens de inloopavond. Het project belooft niet alleen een nieuwe woonwijk, maar ook een welvarende toekomst voor Deest en zijn bewoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen