Gemeente Druten en Groeisaam zetten in op gevarieerde lessen voor basisschoolleerlingen

Foto: Onderwijsgek, wikimedia

Basisscholen uit de gemeente Druten krijgen voor 4 schooljaren de ruimte om hun lesaanbod te verrijken. Dit kunnen praktijklessen op school zijn, maar ook activiteiten buiten het klaslokaal. De gemeente geeft geld aan het basisonderwijs om meer afwisseling te brengen in het huidige lesaanbod op vier gebieden. Het gaat om natuur en milieu, voedsel, muziek en cultuur. Dit staat in het convenant dat wethouder Gérard de Wildt en Groeisaam-bestuurder Anne Verhees ondertekenden op 11 januari.

Onderwijswethouder Gérard de Wildt: “Samen investeren we in de toekomst van onze leerlingen. Dat doen we onder andere door een rijk en gevarieerd lesaanbod te creëren. We willen leerlingen inspireren, en hun talenten laten ontdekken en ontwikkelen. Met het verrijken van het lesaanbod leggen we een mooie basis voor een leven vol kennis en creativiteit.”

Goede talentontwikkeling en grotere kansengelijkheid

Leerlingen krijgende de mogelijkheid om op een interactieve en boeiende manier nieuwe kennis en vaardigheden aan te leren. Niet vanuit een boekje, maar juist door zelf te proeven, ruiken, proberen en ervaren. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een museum, insecten zoeken en bestuderen in een bos of smaaklessen om nieuw eten te leren kennen. Scholen mogen zelf kiezen hoe ze dit vormgeven, maar de gemeente stimuleert ze om dit samen met (lokale) aanbieders te doen. Om die samenwerking mogelijk te maken organiseert de gemeente een bijeenkomst. De gemeente nodigt daarvoor de scholen en aanbieders uit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen