Gemeente Druten keert energietoeslag 2023 uit aan inwoners met een laag inkomen

Foto: Pixabay

De Gemeente Druten heeft recentelijk de energietoeslag voor het jaar 2023 uitbetaald aan alle inwoners die voldoen aan de gestelde voorwaarden. Deze financiële ondersteuning, ter waarde van €800,-, is bedoeld om huishoudens met een laag inkomen te helpen bij het betalen van hun energierekening.

Voorwaarden energietoeslag 2023

Om in aanmerking te komen voor de energietoeslag 2023 dienen inwoners aan enkele voorwaarden te voldoen. Zo moet men ouder zijn dan 21 jaar en mag het netto maandelijks inkomen niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm. Voor alleenstaanden en alleenstaande ouders is dit €1.460,- netto per maand, terwijl voor samenwonenden het limiet op €2.086,- netto per maand ligt.

Zelf aanvragen bij ontbrekende gegevens

Indien inwoners van de gemeente Druten van mening zijn dat ze recht hebben op de energietoeslag maar deze niet hebben ontvangen, kan dit te wijten zijn aan onvoldoende of ontbrekende gegevens. In dat geval wordt hen aangeraden om zelf de energietoeslag aan te vragen.

Hoe aan te vragen

Alle benodigde informatie over het aanvragen van de energietoeslag is te vinden op de speciale pagina ‘energietoeslag’ op de website van de gemeente Druten. Hier worden stap voor stap de procedures en voorwaarden uiteengezet om ervoor te zorgen dat inwoners met een laag inkomen de ondersteuning ontvangen die zij nodig hebben.

Vragen en contact

Voor eventuele vragen of verdere informatie over de energietoeslag kunnen inwoners terecht op de specifieke pagina op de website van de gemeente. Daarnaast is het mogelijk om contact op te nemen met het Sociaal Team via telefoonnummer 088 432 7432 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

De Gemeente Druten hoopt met deze maatregel bij te dragen aan het verlichten van financiële lasten voor huishoudens met een laag inkomen en benadrukt het belang van tijdige aanvragen om ervoor te zorgen dat alle inwoners die recht hebben op de toeslag deze ook daadwerkelijk ontvangen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen