Gemeente Druten bevordert inclusie en diversiteit

Foto: Gemeente Druten

Druten, 5 oktober 2023 – Gisteren bracht de gemeente Druten een krachtige boodschap uit waarin zij haar inwoners opriep om diversiteit en inclusie binnen de gemeenschap te omarmen. In een openhartige verklaring benadrukte de gemeente dat iedereen welkom is en zichzelf mag zijn, ongeacht hun achtergrond, overtuigingen of liefdeskeuzes.

“Het maakt ons niet uit waar u geboren bent, waar u in gelooft of van wie u houdt. Of wat dan ook. Iedereen hoort erbij en doet mee in onze gemeente. U dus ook!”, aldus de gemeente Druten.

Het initiatief is gebaseerd op het idee dat soms de verschillen tussen mensen in de gemeenschap worden benadrukt, waardoor het moeilijk kan zijn om met een open blik naar elkaar te kijken. De gemeente erkent dat ieder individu uniek is en anders, en dat deze verschillen deel uitmaken van wat de gemeente Druten een boeiende en diverse plek maakt om te wonen.

De gemeente Druten, die bestaat uit vijf dorpskernen, is vastbesloten om deze boodschap van inclusie overal in de gemeente uit te dragen. Ze willen dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht waar ze zich binnen de gemeente bevinden. De leerlingen van het Pax Christi College delen deze visie en hebben samen met de gemeente en de antidiscriminatieorganisatie Vizier nagedacht over manieren om deze boodschap in de praktijk te brengen.

Er is een oproep gedaan aan alle inwoners van de gemeente Druten om ideeën in te sturen over hoe ze kunnen laten zien dat iedereen erbij hoort en actief deelneemt aan de gemeenschap. De ideeën kunnen variëren van kunstwerken en symbolen tot welkomstborden en tekeningen. Alle inzendingen worden zorgvuldig beoordeeld door een panel bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente, leerlingen van het Pax Christi College en de antidiscriminatieorganisatie Vizier.

Heeft u of heb jij een idee dat kan bijdragen aan een inclusievere gemeente Druten? Laat het dan weten! Stuur uw of jouw idee tot en met 15 november 2023 naar [email protected]. Samen kunnen we eraan bijdragen dat iedereen zich in de gemeente Druten welkom en gewaardeerd voelt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen