Status tijdelijke noodopvang asielzoekers Druten

Foto: Gemeente Druten

Afgelopen maanden is er gewerkt aan de voorbereiding van de tijdelijke noodopvang voor asielzoekers. Net voor de zomer nam het college het besluit voor een noodopvang voor 100 asielzoekers in Druten. Deze komt aan de Scharenburg voor maximaal twee jaar. Binnenkort starten de werkzaamheden op het terrein. De planning is dat voor het einde van het jaar de eerste vluchtelingen hier terecht kunnen. Een klankbordgroep van betrokkenen denkt mee.

Het COA is verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van de opvanglocatie. Afgelopen twee maanden heeft zij gewerkt aan een plan voor de indeling van de opvanglocatie. Er komen woongebouwen en ruimtes voor algemene voorzieningen. Zoals een leslokaal, activiteitenruimte en een werkkamer voor het COA. Ook buiten op de locatie komt ruimte om te ontspannen.

Omgevingsvergunning

Het COA vraagt voor het plan voor het bouwen van de tijdelijke noodopvang een omgevingsvergunning aan. Als deze is toegekend, wordt deze zoals gebruikelijk vermeld in de Maas&Waler. Dit gebeurt de aankomende weken.

Klankbordgroep

Deze week is het eerste klankbordgroepoverleg geweest. De klankbordgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van de direct omwonenden, de verenigingen op De Gelenberg en van de buurt. Ook het COA, de gemeente en de politie maken deel uit van de klankbordgroep.

De klankbordgroep denkt mee en adviseert over de buitenruimte van de noodopvanglocatie en de directe omgeving. Bijvoorbeeld over verkeersveiligheid en groenvoorziening. Ook kan zij advies geven over andere onderwerpen die te maken hebben met de noodopvang, zoals leefbaarheid en integratie.

25 oktober: inzien van de plannen

Op woensdag 25 oktober is er een inloop in het gemeentehuis. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom om de plannen te komen bekijken. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan het COA, de gemeente, politie of MeerVoormekaar. De inloop is tussen 18.00 uur en 20.00 uur. Aanmelden kan via [email protected].

Informatie

Meer informatie over de opvang van asielzoekers en de meest gestelde vragen staan op Druten.nl/asiel of COA.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen