Column wethouder Gérard de Wildt: Hoezo komkommertijd? De maand van ontmoeting!

Foto: Druten

De zomerperiode noemt men vaak komkommertijd. Allereerst omdat deze vruchten in de warme zomerperiode razendsnel groeien. Maar het is vooral de aanduiding van een periode waarin er weinig gebeurt. En er dus ook weinig nieuws is.

Veel mensen zijn op vakantie, de politiek heeft reces, scholen zijn gesloten. Er valt niet veel te beleven.

Voor mensen die niet op vakantie gaan of kunnen, is dit vaak geen fijne tijd. Kennissen en familie zijn op vakantie. En hoewel de vakantiegangers regelmatig een appje sturen of een kaartje, kunnen we ons in de zomertijd eenzaam voelen.

Het is dan ook fantastisch dat er ook dit jaar weer een Maand van de Ontmoeting is. Veel instanties, te veel om op te noemen, organiseren in de zomerperiode allerlei activiteiten voor onze inwoners. Voor jong en oud. Elk jaar wordt het aanbod uitgebreider en gevarieerder. Voor ieder wat wils. Vaak gratis en soms tegen een kleine vergoeding.

De eerste activiteiten zijn al geweest. De planning voor de rest van deze maand vindt u in deze krant. Op deze manier is er toch voldoende te doen voor degenen die in onze mooie regio blijven. Zegt het voort en neem je buren of andere bekenden mee.

En oh ja, op 10 augustus staat er ook een excursie naar een komkommerkwekerij in Ewijk op het programma.

Nog een fijne vakantie toegewenst!

Gérard de Wildt
Wethouder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen