Voedselbank Gemeente Druten Introduceert Menstruatieproducten UitdeelPunt

Foto: Armoedefonds

Druten, 9 augustus 2023 – De Voedselbank Gemeente Druten heeft in het afgelopen jaar een nieuw initiatief gelanceerd: het Menstruatieproducten UitdeelPunt (MUP). Dit betekent dat inwoners van de gemeente Druten nu ook toegang hebben tot gratis tampons, maandverband en andere hygiëneproducten via de voedselbank. Deze voorziening wordt mogelijk gemaakt door het Armoedefonds en de Protestante Gemeente Rivierenland Oost.

Indien u geen klant bent bij de Voedselbank Gemeente Druten, maar wel behoefte heeft aan hygiëneproducten, komt er goed nieuws. Vanaf 1 september 2023 lanceert de Voedselbank een proef waarbij een beperkte hoeveelheid menstruatieproducten beschikbaar wordt gesteld. Deze kunnen elke dinsdag- en woensdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur worden opgehaald bij de Voedselbank aan de Koningsweg 1a in Puiflijk. U bent vrij om het benodigde voor eigen gebruik mee te nemen vanaf de stelling in de hal.

Voor meer informatie over andere ondersteuningsmogelijkheden van de Voedselbank kunt u op woensdagen tussen 11.00 en 12.00 uur langskomen op de locatie in Puiflijk. Daarnaast kunt u contact opnemen via e-mail: [email protected].

Dit initiatief markeert een belangrijke stap van de Voedselbank Gemeente Druten om een bredere hulpverlening te bieden aan mensen in nood, en draagt bij aan het welzijn en de waardigheid van alle inwoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen