Column Wethouder Willy Brink: Bij taken horen knaken!

Foto: gemeente Druten

De gemeente Druten is op dit moment financieel gezond en heeft altijd netjes op de centjes gelet. De jaarrekening over 2022 geeft een mooi resultaat. En we hebben de laagste lokale lasten voor de inwoners in de regio.

Afgelopen jaar hebben we gemerkt dat er vanuit het Rijk veel taken op ons af kwamen. Als lokale overheid nemen we dan onze verantwoordelijkheid. We zetten onze schouders eronder. Maar mogen we alstublieft dan ook geld krijgen om de taken uit te voeren?

Geld vanuit het Rijk

Druten krijgt minder geld van het Rijk uit het Gemeentefonds. Dat is voor ons de belangrijkste inkomstenbron. Dat maakt dat we de volgende jaren stevig in de min dreigen te komen. En wij zijn niet de enige gemeente met dit probleem. Dat werd laatst duidelijk bij de bijeenkomst van Nederlandse Gemeenten.

Samen met de gemeenteraad gaan we hard aan de slag om ervoor te zorgen dat we de volgende jaren toch nog financieel in de plus komen. Daar mag u op vertrouwen. Ook gaan wij niet zomaar concessies doen op de belangrijke prioriteiten uit ons collegeprogramma. Als het Rijk weer een klusje over de schutting gooit, krabben we ons wel even achter de oren. Want bij taken horen nu eenmaal knaken!

Willy Brink
Wethouder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen