Viaduct in gemeente Druten wordt vernoemd naar Sergeant Mark Weijdt

Foto: Gemeente Druten

Het viaduct (in vaktaal ‘kunstwerk’ genoemd) aan de Schriksestraat, over de Maas en Waalweg bij Afferden wordt vernoemd naar Sergeant Mark Weijdt. Hij kwam in december 2008 om het leven door een bermbom in het Afghaanse Uruzgan. Op woensdag 12 juli a.s. vindt de vernoemingsceremonie ’Held op kunstwerk’ plaats tijdens een besloten bijeenkomst.

Het viaduct krijgt de naam als eerbetoon aan de militair, die zijn leven gaf voor de vrede. Hiermee wilt gemeente Druten haar respect en dankbaarheid tonen aan Mark Weijdt voor zijn dienst en opoffering.

Landelijk worden bijna 50 viaducten vernoemd naar omgekomen militairen. Dit project is een initiatief van het Ministerie van Defensie en het Veteranen Platform in samenwerking met Rijkswaterstaat, Provincie en gemeenten. Met de naamgeving van bruggen en viaducten worden militairen zichtbaar gemaakt die in het recente verleden in het kader van de vrijheid hun leven gaven. Hiermee ontstaat een blijvende en passende herinnering aan hen, die zich onvoorwaardelijk hebben ingezet voor de veiligheid van anderen.

Tijdens de ceremonie ‘Held op kunstwerk’ spreekt onder andere burgemeester Sigrid Sengers en de secretaris van Veteranen Platform Kolonel bd Niels ten Anscher. Er wordt symbolisch een naambord ‘Sergeant Mark Weijdt’ onthuld. Een kwintet van het Fanfare Korps Nationale Reserve zorgt voor de muzikale omlijsting.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen